Доступність посилання

ТОП новини

У Давосі триває Всесвітній економічний форум


У швейцарському місті Давосі продовжує роботу Всесвітній економічний форум. Політики та керівники найбільших компаній обговорюють шляхи виходу із нинішньої глобальної кризи.

Сьогодні фонд українського бізнесмена Віктора Пінчука проведе у Давосі круглий стіл з питань доброчинства в умовах кризи.

Від України в роботі форуму бере участь секретар Ради національної безпеки та оборони Раїса Богатирьова та віце-прем’єр у справах європейської та міжнародної інтеграції Григорій Немиря. Він виступить основним спікером під час Українського ланчу, який відбудеться завтра.

Учасники цих заходів обговорять вплив світової кризи на Україну та на Східну Європу, а також шляхи і перспективи виходу з неї.

Президент України Віктор Ющенко, який раніше планував свою участь в роботі форуму, напередодні скасував поїздку до Давоса.

У середу на форумі виступив прем’єр-міністр Росії Володимир Путін. Він зазначив, що для подолання кризи необхідно переглянути роль міжнародних організацій та інститутів, усунути недоліки у світовій фінансовій системі. Російський прем’єр застеріг також від надмірного державного регулювання і протекціонізму.

Глава китайського уряду Вень Цзябао виступив на підтримав реформи міжнародних інститутів, а також наголосив на необхідності надання допомоги найбіднішим країнам.
XS
SM
MD
LG