Доступність посилання

ТОП новини

НКРЕ збільшила граничну ціну на газ для промспоживачів у 1,4 рази


Нацiональна комiсiя регулювання електроенергетики збiльшила граничний рiвень цiни на природний газ для промислових i прирiвняних до них споживачiв, а також бюджетних органiзацiй до 2020,25 гривень за тисячу кубометрів.

Таке рішення ухвалили на сьогоднішньому засіданні НКРЕ.

При цьому, як повідомляє прес-служба комісії, граничний рівень ціни, що діяв до 1 січня цього року, складав 1425 гривні.

Таке збільшення фактично відповідає пропорційному зростанню ціни імпортованого газу з 179,5 (2008 рік) до 228,8 доларів у цьому році, яка і є основною складовою граничного рівня ціни для промисловості, заявляють у НКРЕ.

Крім того, у Комісії наголошують, що ціна газу, який надходить в Україну, зафіксована в доларах, а для споживачів вона перераховується в гривні, курс якої в порівнянні до минулого року істотно знизився.

Даний тариф не враховує ПДВ, цільову надбавку, вартість транспортування газу, але включає витрати НАК «Нафтогаз України» на його реалізацію.

Комісія також окремо встановила граничний рiвень цiни на газ для пiдприємств гiрничо-металургiйного комплексу та хiмiї – на рiвнi 1899,25 грн.

Раніше Кабінет Міністрів уповноважив НКРЕ затверджувати ціну на газ для промислових споживачів і бюджетних організацій.

XS
SM
MD
LG