Доступність посилання

ТОП новини

У Криму задоволені рішенням щодо «Артеку»


Голова Ради міністрів Автономної Республіки Крим Віктор Плакіда висловив вдячність уряду країни за оперативне реагування та вирішення проблемних питань функціонування Міжнародного дитячого центру «Артек».

«Хочу подякувати Прем’єр-міністру та уряду за те, що протягом кількох днів вони розв’язали проблеми, з якими зіткнувся «Артек», і які, на жаль, ми самі вирішити не могли», – відзначив В. Плакіда, овідомили у прес-службі Кабінету міністрів.

Голова Ради міністрів Криму сподівається, що схвалені на засіданні уряду законопроекти щодо функціонування, статусу та фінансування дитячого центру «Артек» будуть підтримані Верховною Радою.

Заступники генерального директора МДЦ «Артек» Віталій Навроцький та Андрій Аністрай також підтримують рішення уряду, зазначили в Кабміні.

Зокрема, В. Навроцький зауважив, що за всю історію «Артеку» так швидко не вирішувалися жодні питання його функціонування, а зараз за два дні пророблена колосальна робота з вирішення кризових питань життя і діяльності дитячого центру.

«Документи, які були сьогодні ухвалені, мають докорінно змінити життя «Артеку», те, яким він був останні 15 років», – підкреслив він, додавши, що особливий статус, який отримає «Артек» та «Молода гвардія», дасть можливість розвивати інфраструктуру, удосконалювати програми, впроваджувати і започатковувати нові проекти.

У суботу раніше уряд прийняв на свій баланс МДЦ «Артек». Про це повідомила Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко в суботу журналістам на брифінгу в Кабінеті міністрів.

«Ми зробили надзвичайно важливий крок і передали постановою Кабінету міністрів державне підприємство «МДЦ «Артек» зі сфери управління Державного управління справами Президента до Кабінету міністрів. Я розумію, що через усю цю бурхливу діяльність, яку веде Секретаріат Президента, не вистачає часу дбати про «Артек», тому дбати про «Артек» від сьогодні буде уряд», – сказала Ю. Тимошенко.

Крім того, за її словами, уряд затвердив рішення про те, що охорона підрозділами МВС території «Артеку» і «Молодої гвардії» здійснюватиметься на безплатній основі.

«Мені просто дивно, що до сьогоднішнього дня «Артек» платив навіть за послуги Міністерства внутрішніх справ і, до речі, великі гроші – майже 6 млн. грн. на рік. Я думаю, що так можна було зробити банкротом будь-які підприємства», – вважає Прем'єр-міністр.


XS
SM
MD
LG