Доступність посилання

ТОП новини

Іван Малкович планує видати серію творів українських і зарубіжних поетів у тканині


Засновник і директор першого в Україні приватного дитячого видавництва «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА», редактор і письменник Іван Малкович планує видавати серію творів українських і зарубіжних поетів у тканині.

«Цього року я хочу започаткувати вишукану «поетичну» серію своїх улюблених поетів (українських і зарубіжних) у тканині», – сказав він в ефірі спільного проекту Радіо Свобода та Нашого радіо «Дійова особа».

«Я намагатимусь, щоб ціна була невисокою на цю книжку, оскільки зараз криза, але хочу, щоб вона була гарною», – наголосив видавець.

Водночас Іван Малкович зазначив, що фінансова криза певною мірою позначилася і на видавничій сфері. «Звичайно, ми відчуваємо спад продажів. Кольорові книжки ми передруковуємо щорічно щонайменше один раз... А зараз ми не знаємо, які правильно робити тиражі, тому обережно зменшуємо тиражі, але збільшується ціна, фабрики деякі закриваються», – констатував український видавець.

Проте він поділився оптимістичними планами свого видавництва на 2009 рік. У березні мають вийти дві книжки: автобіографічна повість письменниці Маргарет Дюрас «Коханець» і роман чеського письменника Грабала «Я обслуговував англійського короля».

«І Ліна Костенко обіцяє закінчити повість – вже не поезія, а повість, як писав Пушкін: «Лета к суровой прозе клонят». Одна з них називається «Записки українського самашедшого», а друга повість – про Гоголя, оскільки це рік Гоголя. І вона ще не знає, яку з цих повістей нам віддати», – розповів Іван Малкович.

XS
SM
MD
LG