Доступність посилання

ТОП новини

Міністерство оптимізму»? Ймовірність підтримки депутатами Валентина Наливайченка на посаду глави СБУ? (Огляд преси)


Київ – Масові скорочення персоналу зменшать надходження до Фонду загальнообов'язкового соціального страхування на випадок безробіття. При цьому витрати його можуть зрости в рази. Про низку новацій, які почало впроваджувати керівництво фонду, щоб уникнути фінансового краху розповідає газета «Ділова столиця».

Аграріям може не вистачити грошей на весняну посівну, пише в цьому ж числі «Ділова столиця». Держава вже оголосила про двократне скорочення фінансування, а розраховувати на банкірів цього року зможуть далеко не всі господарства. Як наслідок селяни заощаджуватимуть на всьому – від насінного матеріалу і до добрив і засобів захисту рослин. Докладніше про проблеми аграріїв розповідається в статті «Посівна економ-класу».

Міністерство праці в соціальної політики в нелегкі кризові часи перетворилося в міністерство оптимізму. В січні дивом вдалося вчасно виплатити всі пенсії і частину бюджетних виплат. Тепер, як зазначає «Газета 24», це – головний аргумент в антикризовій риториці уряду. В інтерв’ю виданню міністр Людмила Денисова зізналась, що заздрить Росії, де слово «криза» заборонене на федеральних каналах цензурою. А ще пані Денисова наголошує, що соціального бунту в країні не буде. Хіба що його проплатять політичні сили.

«Нова газета» інформує, що завтра Комітет ВР з питань нацбезпеки та оборони на своєму засіданні розгляне питання представлення Президента про призначення главою СБУ Валентина Наливайченка. Журналісти припускають, що парламент знову не підтримає цю кандидатуру. Але є запасні варіанти. Про них розповідається в статті «Служба виконуючих обов’язки».

Екс-прем’єр-міністр Валерій Пустовойтенко зізнався журналістам газети «Діло», чому він відмовився підтримувати Віктора Ющенка на виборах 2004 року і кого з політиків підтримає його Народно-демократична партія. Зокрема, екс-прем’єр зізнався що нещодавно зустрічався з екс-спікером Арсенієм Яценюком, де політики обговорювали можливість створення нової політичної сили. Заголовок інтерв’ю «Кучма побоювався наших посиденьок».

(Київ–Прага)
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG