Доступність посилання

ТОП новини

Прем’єр не бачить пiдстав переглядати держбюджет


Блокування трибуни, 3 лютого 2009 р.
Блокування трибуни, 3 лютого 2009 р.

Державний бюджет України в 2009 роцi виконується вiдповiдно до плану i поки що не потребує перегляду, заявляє прем'єр Юлiя Тимошенко. Засiдання Верховної Ради розпочалося з блокування трибуни Партiєю регiонiв

«Бюджет переглядатиметься, якщо будуть пiдстави, якщо перевиконуватиметься або недовиконуватиметься. Поки що все йде нормально i не треба розбурхувати ситуацiю», – сказала вона.

За словами Тимошенко, держбюджет-2009 в сiчнi був перевиконаний за доходами. Пенсiйний фонд також отримав у першому мiсяцi нового року на 22% бiльше, нiж планувалося, тому пенсiї i зарплати бюджетникам виплатять повнiстю, наголосила прем'єр.
Ранiше Президент Вiктор Ющенко звернувся до уряду з вимогою негайно внести проект поправок до держбюджету, щоб зробити його реалiстичним.

Необхiднiсть переглянути головний кошторис країни пiдтримав i голова Верховної Ради Володимир Литвин.

Засiдання Верховної Ради розпочалося з блокування трибуни Партiєю регiонiв

Уряд готовий виступити в парламентi щодо своєї діяльності, заявляє прем’єр Юлiя Тимошенко.

«Ми готовi, прийшли всiм складом для того, щоб звiтувати та брати участь у всiх регламентних процедурах, якi iнiцiювала Партiя регiонiв щодо вiдставки уряду», – сказала вона.

«Ми були дуже здивованi, коли сьогоднi засiдання Верховної Ради розпочалося з блокування трибуни Партiєю регiонiв (з вимогою) не слухати питання вiдставки уряду», – зазначила прем'єр.

За словами Тимошенко, «логiки в цих дiях не iснує в принципi».

«Якщо вже ініціювали відставку уряду – то майте елементарну чоловічу і політичну мужність послухати, а не памперси тягати на такі слухання. Уряд сидить у ложі уряду і готовий до слухання питання про відставку уряду в будь-який момент», – сказала Юлія Тимошенко.

А те, що сьогоднi Партiя регiонiв заблокувала трибуну, свідчить про хаос у цiй полiтичнiй силi, наголосила прем’єр.
Партія регіонів сьогодні зранку заблокувала трибуну парламенту, вимагаючи, щоб у Верховній Раді відбувся звіт уряду і при цьому були присутні Президент та представники регіонів.

Як заявила депутат від ПР Ганна Герман, її політична сила закликатиме громадян до всеукраїнської акції протесту в разі, якщо цього не відбудеться.

Тим часом, у прес-службі Президента повідомили, що його сьогодні не буде на засіданні парламенту.

За словами речниці глави держави Ірини Ванникової, у Віктора Ющенка сьогодні дуже щiльний робочий графiк, а зi щорiчним посланням до Верховної Ради вiн виступить, згiдно з Конституцiєю.

Ванникова наголосила, що саме послання глави держави, а не протокольна участь Президента пiд час вiдкриття чергової сесiї парламенту є прiоритетом при формуваннi робочого графіка Ющенка.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG