Доступність посилання

ТОП новини

Металургійні підприємства Дніпропетровщини скорочують виробництво майже на третину


Усі металургійні підприємства Дніпропетровщини очікують у першому кварталі нинішнього року скорочення обсягів виробництва і реалізації продукції на 20-35%.

Про це голова Дніпропетровської облдержадміністрації Віктор Бондар заявив, звітуючи сьогодні перед Президентом Віктором Ющенком.

За словами Віктора Бондаря, наразі у зв'язку зі зниженням попиту підприємства змушені знижувати ціни на товарну продукцію. Негативно впливає на виробництво в області й подорожчання на 20-60% енергоносіїв. Як наслідок, очікується погіршення результатів фінансово-господарської діяльності металургійних комбінатів і зниження відрахувань до державного бюджету.

За прогнозами, в першому кварталі область, яка є «донором» державного скарбниці, перерахує до держбюджету 79% від плану.

Керівник регіону поінформував, що Держбюджет-2009 не урахував деякі нагальні потреби Дніпропетровщини, зокрема, кошти на придбання шкільних автобусів, комп'ютеризацію шкіл, енергозбереження, житло для військових, добудову метро.

«Виконання вказаного завдання має підвищити ефективність транспортної системи міста та його інфраструктури», – поінформував Президента України Віктор Бондар, нагадавши, що розмір необхідного бюджетного фінансування на метро у 2009 році має скласти близько 300 мільйонів гривень.

За словами Віктора Бондаря, також цього року під загрозою виплата зарплати бюджетникам.
XS
SM
MD
LG