Доступність посилання

ТОП новини

Порушення правил дорожнього руху в Німеччині – дороге задоволення


Німеччина – Той, хто збирається в автомобільну подорож до Німеччини, тепер має особливо уважно стежити за дотриманням правил дорожнього руху. Порушення можуть обійтися дуже дорого. Цього тижня набули чинності нові значно суворіші норми покарання дорожніх «грішників».

Згідно з новими правилами, за водіння автомобіля в нетверезому стані відразу стягується 500 євро. Якщо когось піймали повторно, той мусить платити вже тисячу євро.
Перевищення швидкості може коштувати до 800 євро. За проїзд на червоне світло відтепер стягуватиметься від 90 до 360 євро. Нові штрафи вдвічі вищі за ті, які діяли досі.
У порушників райського життя більше не буде
У Німеччині сподіваються, що такі нововведення сприятимуть підвищенню рівня безпеки на дорогах і зменшать кількість аварій. «Досі в нас був рай стосовно штрафів. Німеччина в цьому питанні сильно відставала від інших країн ЄС, де штрафи значно вищі», – сказав Георг Шефер, представник європейського клубу автолюбителів ACE.
Однак запровадити суворіші штрафи – це лише пів справи. Федеральний міністр транспорту Вольфганг Тіфензее вимагає тепер також посилити поліцейський контроль на дорогах. «Новий каталог штрафів принесе результати лише в тому випадку, якщо буде задіяна достатня кількість поліцейських, які б ловили порушників», – сказав міністр.
Нові методи фіксування перевищення швидкості
Тим часом у Німеччини розмірковують над ще одним нововведенням. Тут хочуть запровадити новий метод фіксування перевищення швидкості. Досі порушників фотографувала радарна камера. Недолік такого методу полягає в тому, що вчасно побачивши радар водій може пригальмувати, а потім знову натиснути на газ.
Тепер пропонується фотографувати всіх на початку і вкінці особливо небезпечної ділянки шляху, на якому діє обмеження швидкості, наприклад, на в’їзді в тунель і на виїзді з нього. Якщо водій витратив на проїзд менше часу, ніж регламентовано, значить він їхав зашвидко і йому доведеться платити. Подібний метод вже випробували в Австрії. «Ми маємо вкрай позитивний досвід. Кількість аварій помітно скоротилася, менше заторів, менше загиблих», – сказав представник транспортного відомства у Відні Клаус Махата.
Критика клубу автолюбителі
У Німеччині багато хто дивиться на таку пропозицію поки що критично. Експерти німецького клубу автолюбителів ADAC проти того, щоб фотографували всіх підряд – порушників і сумлінних водіїв.
Як сказав один із експертів цієї організації, це так, начебто на вас завели кримінальну справу за підозрою в крадіжці, хоча ви ще навіть не були в магазині. Поки що нову систему хочуть перевірити лише в одній федеральній землі.
(Німеччина –Прага – Київ)

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG