Доступність посилання

ТОП новини

Чому Партія регіонів блокує трибуну парламенту ? Кому кортить переобрати Верховну Раду? (Огляд преси)


Київ – Верховна Рада увійшла у смугу жорстоко протистояння. Як стверджує газета «День», парламентські списи ламаються навколо долі уряду та ймовірних дострокових виборів. Чого ж добивається Партія регіонів блокуючи парламентську трибуну і не даючи змоги відзвітувати з неї уряду? Найочевидніше пояснення, пише далі видання, – «регіонали» не мають достатньо голосів, аби відправити Кабмін у відставку. А ще, як завив виданню безпартійний член фракції Партії регіонів Тарас Чорновіл, головна мета представників його фракції – дострокові парламентські вибори.

Цю версію підтримує і газета «Україна молода». Видання пише, що зараз у фракції Партії регіонів домінує лінія Дмитра Фірташа, якому дуже потрібні дострокові вибори, оскільки йому ніби-то вже пообіцяли 40 місць у наступному списку. Хтозна, як Д.Фірташ, а от В.Янукович напередодні з Віктором Ющенком і справді зустрічався. «Короткотерміново». Про результати цієї зустрічі розповідається у статті «Самоблокування».

Про справу пасинка Дмитра Фірташа – Сергія Калиновського, який, за версією правоохоронців, винний у смерті внаслідок ДТП людини, розповідає «Газета 24». Журналісти видання побували в гостях у матері загиблого і дізналися, що справу про вбивство було закрито, а потім знову поновлено. Подробиці розслідування розповідаються в публікації «У олігарха є борг».

Партія регіонів взяла курс на розпуск парламенту. Щоб втілити свої плани, як стверджує «Нова газета», «регіонали» звезуть в Київ люмпен, аби влаштувати масові безпорядки. Заголовок статті «Регіонали в памперсах».

В цьому ж числі «Нова газета» коментує рішення Міжнародного суду ООН щодо острову Зміїний. У статті «Суд по-Змїїному: ні вашим ні нашим» наголошується, що важливість цього рішення для України величезне. Адже суперечка йде не за море, а за нафтові родовища. Тепер Україна знає, де її межі, і може поновити роботи з видобутку нафти. Щоправда, можливо доведеться домовлятися про видобуток з Румунією, однак рішення Гаазького суду для України – позитив.

Власники депозитних рахунків, з яких зараз неможливо зняти гроші, можуть в обмін на заморожений капітал придбати ... житло. У переліку нерухомості є тільки готові квартири в новобудовах з усіма вже оформленими правовстановлюючими документами. Банки почали масово проводити переоцінку квартир, що знаходяться у заставі. Подробиці розповідає газета «Факти».

(Київ–Прага)
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG