Доступність посилання

ТОП новини

МВС Чехії пропонує матеріально заохочувати заробітчан їхати додому


Як повідомляє в середу чеська преса, ідея міністерства внутрішніх справ полягає в тому, щоб робітникам із країн з-поза меж Євросоюзу, які втратили робочі місця через глобальну економічну кризу, виплачувати матеріальну премію, розміром 500 євро, і купувати квиток до країни, звідки вони прибули, якщо ці робітники виявлять бажання поїхати додому.

Міністр внутрішніх справ Чехії Іван Ланґер запропонував кабінетові міністрів обговорити наступного тижня питання фінансування з державного бюджету такої ініціативи, виділивши для цього 55 мільйонів крон (приблизно 2 з половииною мільйони доларів).

Речниця МВС повідомила журналістам, говорячи про план під назвою «Допомога іноземцям», що «це буде дешевше, ніж ці люди залишаться тут незаконно і нам доведеться їх депортувати».

Міністерство внутрішніх справ Чехії очікує, що близько 2 тисяч іноземців будуть готові відгукнутися на такий стимул міністерства.

За підрахунками МВС Чехії, загалом 12 тисяч іноземних заробітчан у цій країні можуть втратити робочі місця у першому кварталі 2009 року через економічну кризу.

У грудні 2008 року у Чехії, за офіційними підрахунками, було майже 285 тисяч законних іноземних працівників, включно з громадянами країн ЄС.
XS
SM
MD
LG