Доступність посилання

ТОП новини

Українська традиційна та героїчна пісня серед фіордів


Київ –Нині гасло «Українське «етно-диско» всій Європі дуже близьке!» на практиці перевіряє знаний український музикант Олег Скрипка, який після тріумфальних вечорниць в Італії і Франції вирішив «розтопити лід» у норвезьких фіордах. Сьогодні в Осло звучатиме українська традиційна пісня, в якій збереглися і давні вікінгівські наспіви.

Ідея провести шалені етно-диско-вечорниці в європейських країнах спала на думку Олегові Скрипці після успіху міжнародного фестивалю «Країна Мрій», який традиційно проходить щоліта у Києві: « Ми почали з фестивалю героїчної пісні, у сучасній Україні, по-моєму, такої події ніхто не робив. Був для нас серйозний резонанс, відгуки були дуже позитивні. Особливо нам дивиденти принесла «Країна Мрій».

Цей фестиваль збільшив інтерес європейців до етнічної пісні і традиційної для того чи іншого народу музики, – каже Олег Скрипка.

Крім української народної пісні, норвежці також почують і пісні з першого диску української героїчної пісні, про історію якого розповідає музикознавець Юрко Зелений: «Для цієї збірки деякі гурти – наприклад, «Тартак» і «Нічлава» - уже мали готову пісню. Олег скрипка пропонував певним гуртам записати ці пісні».

Олег Скрипка та його команда сподіваються запальною українською піснею зацікавити норвежців Україною, її історією і культурними надбаннями.

(Київ–Прага)

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG