Доступність посилання

ТОП новини

«Таємні переговори» в Москві?


Новий спалах протистояння і взєамних звинувачень між Президентом і Кабінетом міністром викликало повідомлення про нібито «таємні переговори» в російській столиці представників уряду України з надання п’ятимільярдного кредиту. Доказів, що такі переговори справді ведуться, ніхто не надав, як, зрештою, й переконливо не спростував...

Ми подаємо лише повідомлення, які так чи інакше торкаються нібито «таємних переговорів» у Москві.

***

Російська сторона висунула ряд додаткових умов отримання Україною п'ятимільярдного кредиту

Остаточне узгодження умов якого має відбутися через тиждень в Москві.

Про це повідомляє газета «Дзеркало тижня», посилаючись на власні джерела.

За даними видання, в першому раунді переговорів про надання Україні п'ятимільярдного кредиту, котрий відбувся в Москві в п'ятницю, 6 лютого, від української сторони взяли участь заступник міністра фінансів Анатолій Мярковський, а також ряд представників Міністерства закордонних справ і Національного банку.

Як повідомило джерело «ДТ» в українській делегації, в ході зустрічі з міністром РФ Олексієм Кудріним було висунуто цілий ряд додаткових умов отримання Україною кредиту. Зокрема, російська сторона чекає від української: ратифікації угоди про так званий «нульовий варіант» (так називається договір про розподіл майна колишнього СРСР, за яким Росія бере на себе всі борги Союзу, але інші колишні республіки відмовляються від своїх претензій на будь-яке майно СРСР); вирішення Україною питань з власністю колишнього СРСР за кордоном; вирішення спірних питань з російською власністю в Україні; визнання Україною як держборгу боргів українських підприємств перед Зовнішекономбанком СРСР.

При цьому попередні фінансові умови можливої позики поки тримаються в секреті до затвердження сторонами.

Представники БЮТ заперечували напередодні повідомлення Богдана Соколовського, Уповноваженого Президента з питань енергетичної безпеки, про переговори з Росією з надання Україні 5-мільярдного кредиту.

Кабмін спростовує заяви про поїздку урядової делегації до Москви на «таємні переговори»

Управління у зв’язках із засобами масової інформації Секретаріату Кабінету міністрів спростовує заяви Уповноваженого Президента з питань енергетичної безпеки Богдана Соколовського про те, що у Москву нібито поїхала урядова делегація для проведення «таємних переговорів».

Про це повідомили в Управлінні у зв’язках із засобами масової інформації Секретаріату Кабінету міністрів.

Б. Соколовський у телеефірі заявив, що «учора до Москви таємно поїхала делегація від уряду для проведення переговорів про спеціальний кредит для запобігання банкрутству НАК «Нафтогаз України», – сказав він.


Прес-службі Президента здалися «емоційними» та «брутальними» спростування Кабміну щодо нібито «таємних переговорів»

«Відповідаючи на некоректні коментарі управління у зв'язках зі ЗМІ Секретаріату Кабінету міністрів України, що пролунали сьогодні стосовно заяв Уповноваженого Президента з міжнародних питань енергобезпеки Богдана Соколовського, прес-служба глави держави змушена нагадати: порядні громадяни, а тим більше державні службовці, мали б чесно коментувати конкретні дії певних посадовців та їх наслідки для держави, а не вдаватися до особистих образ» – мовиться в коментарі прес-служби Президента України щодо заяви управління у зв’язках зі ЗМІ Секретаріату Кабінету міністрів.

«Власне, саме такі невиправдано емоційні та брутальні за своєю тональністю «спростування» і свідчать про небезпідставну нервозність в уряді, яка, очевидно, пов'язана з небажанням сказати правду українському народу про реальну ситуацію в економіці держави та шляхи виходу з кризи», – зазначає прес-служба.

На її переконання, «так само важко повірити, що в управлінні у зв'язках зі ЗМІ Секретаріату Кабміну невідомо про делегацію, направлену до Москви для таємних переговорів щодо отримання спеціального кредиту на невідомих умовах. Тим більше, що інформація про це вже неодноразово з'являлася у ЗМІ».

Б. Соколовський в телеефірі заявив, що у Москву відбула урядова делегація для таємних переговорів з Росією про отримання спеціального кредиту.

Управління у зв’язках із засобами масової інформації Секретаріату Кабінету міністрів спростувало заяви Б. Соколовського, назвавши їх «хворобливими».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG