Доступність посилання

ТОП новини

У Харкові зупинили проведення проб Манту


У харківських школах та дитсадках призупинили проведення проб Манту – в учнів двох шкіл Харкова лікарі зафіксували неадекватну реакцію на туберкулінодіагностику.

За інформацією Головного управління охорони здоров’я обласної адміністрації, 13 дітей після щеплення відчули головний біль та запаморочення.

Упродовж дня діти перебували під наглядом медиків і почували себе добре.

В управлінні охорони здоров’я запевнили, що проведення проби Манту було дозволено всім школярам, лікарі одержали на це згоду батьків.


Термін придатності туберкуліну виробництва компанії «Біолік», яким проводились проби, спливає у листопаді 2009 року. Ним вже робили Манту майже 12 тисячам школярів.


За інструкцією, загальні реакції у вигляді нездужання, головного болю та підвищення температури можливі, кажуть експерти управління охорони здоров’я.

Санепідемстанція наразі проводить перевірку, і робить аналіз залишків медичного препарату.

«Зараз ситуація стабільна, а туберкулінодіагностику призупинено. Спочатку ми маємо остаточно з’ясувати через які чинники такі випадки мали місце, й тільки тоді всі заходи можуть бути поновлені», – повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Терехов, слова якого цитує прес-служба ОДА.

XS
SM
MD
LG