Доступність посилання

ТОП новини

Ротація в уряді Юлії Тимошенко. Чи подорожчають нафтопродукти? Студенти недоотримають стипендії. (Огляд преси)


Київ – Після того, як народні депутати не змогли відправити у відставку уряд Юлії Тимошенко, на перший план вийшло питання ротації складу Кабміну, стверджують «Ізвєстія» в Україні». Поки йде обговорення можливих кандидатів на міністерські крісла, член фракції БЮТ Остап Семерак в інтерв’ю виданню розповів, що уряд взагалі оновлюватися не буде. Депутат зазначає, що з відставкою деяких міністрів в парламенті проблем не буде. Голосів вистачить. А ось за призначення нових – навряд чи.

Вітчизняний ринок нафтопродуктів продовжує ігнорувати світові тенденції, стверджує «Ділова столиця». В той час, коли у всьому світі нафта продовжує дешевшати, в Україні пальне дорожчає. І до кінця лютого експерти прогнозують, що нафтопродукти подорожчають ще на 8%. Серед причин такого зростання цін на пальне називають фіскальні побори уряду, курс валют, що коливається, і небажання нафтовиків втрачати свій прибуток. Публікація називається «Ударне пальне».

У 2009 році пенсії і зарплати бюджетників будуть індексуватися відповідно лише до росту цін. Іншого підвищення цих виплат у бюджеті не заплановано. Більше про те, що таке «індексація доходів», як вона проводиться, кого стосується, розповідає газета «Факти».

Газета «Голос України» стверджує, що першопричиною цінової нестабільності залишається високий рівень доходів населення, непідкріплений зростанням продуктивності праці і кількості вироблених товарів. В січні, як повідомив Держкомстат, споживчі ціни зросли на 2,9%. Що і на скільки подорожчало? Чому те, чого собі не можуть дозволити розвинені країни в період зростання світової економіки, може дозволити собі Україна - в період глобальної кризи? Про це докладно розповідає парламентське видання.

Українських студентів незаконно позбавляють стипендій, стверджує «Нова газета». Видання інформує, що більшість вишів підвищили мінімальний бал, котрий дає право на отримання стипендії. Пояснюють це рішення фінансовими труднощами і недофінансуванням вишів з Міносвіти.

(Київ-Прага)
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG