Доступність посилання

ТОП новини

Невизначеність з позикою МВФ штовхає Київ до Москви – ЗМІ


Міжнародний валютний фонд, найімовірніше, призупинить виплату кредиту для Києва, а цей крок може змусити уряд країни і далі звертатися за допомогою до Москви та загострити суперечку між керівниками України.

Про це пише американське видання The Wall Street Journal.

Україна може не отримати наступного траншу кредиту МВФ до кінця цього місяця, повідомляє газета з посиланням на особу, близьку до переговорів між Кабміном та Фондом.

У зв’язку з цим Київ звертається за допомогою до світових держав. Зокрема, минулого тижня в Москві відбулися переговори про надання Києву кредиту 5 мільярдів доларів на покриття дефіциту держбюджету.

За словами українського прем’єра Юлії Тимошенко, її уряд також надіслав відповідні листи з проханням про позику до США, Євросоюзу, Китаю та Японії.

Президент Віктор Ющенко розкритикував переговори в Москві, сказавши, що «це небезпечна політика, яка загрожує національним інтересам».

Минулого тижня місія МВФ, яка стежила за виконанням умов надання Києву кредиту, поїхала без угоди з урядом країни, яка б відкрила шлях для надання наступного траншу кредиту, пише видання.
XS
SM
MD
LG