Доступність посилання

ТОП новини

Ющенко: Уряд веде антидержавну політику в розробці родовищ у Чорному морі


Президент Віктор Ющенко заявляє, що уряд проводить антидержавну політику в сфері розробки розвіданих нафтогазових родовищ у шельфі Чорного моря.

На засіданні Ради національної безпеки і оборони глава держави наголосив, що було б доцільно, якби Україна самостійно розвідувала і почала розробляти родовища корисних копалин у шельфі Чорного моря, а також інші, які є на її території.

За словами Президента, якщо держава не здатна це робити самостійно, він не розуміє, чому уряд виступає категорично проти участі у цих проектах іноземних компаній.

Ющенко також зауважив, що декілька днів тому, згідно з рішенням Міжнародного суду, Україні відійшли родовища нафти й газу на шельфі Чорного моря.

«Просто хочу нагадати українському уряду, що Україні передано 21 розвідане родовище, включимо секундомір, коли «Нафтогаз» там з’явиться – в 2009 році? Я вас запевняю: поки 21 родовище не буде поділено між 4–5 родинами, туди ніхто не ступить. Перший тест – коли там з’явиться «Нафтогаз», – сказав Президент.

«А ми зараз прийдемо після РНБО і будемо коментувати про Vanco, «РосУкрЕнерго», ще якісь дурнички, я хотів би звернутися до людей: вже потрібно в екран плювати від такого тиражування брехні, щоб ми просто не заколисали Україну брехнею своєю», – зазначив Ющенко.

3 лютого Мiжнародний суд, найвищий судовий орган ООН, визначив лінію розмежування континентального шельфу й виключних економічних зон України і Румунії на межі цих двох країн у північно-західній частині Чорного моря, потенційно багатій на поклади газу й нафти. За заявами української сторони, їй при цьому відійшло 21 розвідане родовище з 26.

XS
SM
MD
LG