Доступність посилання

ТОП новини

Прізвища яких політиків асоціюються з сьогоденням України? Демографічний вибух? Світ після кризи (Огляд преси)


Київ – Безліч замірів пульсу громадської думки українців свідчать, що владу асоціюють виключно через призму прізвищ. На цьому етапі українського шляху, як стверджує газета «День», прізвищ трьох людей: Ющенка, Тимошенко, Януковича. До двох останніх політиків видання пропонує придивитися уважніше. Зокрема, автор статті переконаний, що для Юлії Тимошенко схильність до зради – характерна риса. Поруч з войовничістю. Посилаючись на твердження неофрейдистів, видання пише, що «коли б Юлія Володимирівна виросла в повній і щасливій сім’ї, новітня історія України була б більш мирною та успішною». Що ж до Віктора Януковича, то він, на думку дописувача, «справляє враження провінційного телепня, який старається пристосуватися до норову елітних салонів». Докладніше з психоаналізом характерів політиків «День» знайомить у статті «Без Фрейда не розберешся».

Хвиля мітингів та акцій протесту прокотилася Україною. І це лише початок. Як переконує читачів «Нова газета», йдеться до глобальної революції. Тільки тепер це вже буде не гламурний Майдан. А може статися справжня Коліївщина. Про це зазначається в статті «На крок від народного повстання».

Утім, «Нова газета» пропонує і оптимістичніші матеріали. Зокрема видання знайомить з думкою науковців про те, що економічна криза неодмінно призведе до демографічного вибуху. І на підтвердження цієї тези в Україні, видання наводить приклад лідера КПУ Петра Симоненка, який нещодавно став татом, і який особистим прикладом підтвердив результати досліджень. Заголовок публікації «Основний інстинкт».

Яким буде світ після кризи? Як пише газета «Діло», не зважаючи, що у цьому році країни, що розвиваються, переживатимуть різке зниження темпів економічного росту, вже у 2014 їхня доля у світовому ВВП буде більшою від країн з розвиненою економікою. Зміниться і розстановка серед основних економічних сил. Зокрема, економіка США до 2014 року хоча і залишиться найпотужнішою у світі, але її частка у світовому ВВП знизиться на кілька відсотків. Китай же випередить єврозону і вийде на друге місце. А Індія зможе обігнати Японію.

Газети «Хрещатик» та «Вечірній Київ» перші шпальти присвятили конфлікту між столичним мером Л.Черновецьким та головою Адміністрації Президента В.Балогою. Так, столичного голову обурили публікації в ЗМІ з твердженнями, що Президент має намір звільнити його з посади. Відтак, мер переконаний, що саме пан Балога дезінформує Віктора Ющенка про його діяльність.

Коментує столичний конфлікт і газета «Вечірні вісті». Стаття називається «Балога та Черновецький б'ються за близькість до Ющенка?»

(Київ–Прага)
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG