Доступність посилання

ТОП новини

Пікетникам дозволили виступити в Київраді


Секретар Київської міської ради Олесь Довгий дозволив представникам пікетників біля Київради виступити в сесійному залі перед депутатами.

До залу зайшли близько півсотні маніфестантів та оточили трибуну і президію ради.

Довгий закликав їх по черзі висловитися, однак люди, перебиваючи, почали вмовляти один одного покинути сесійний зал, щоб у ньому залишився тільки один доповідач від пікетників, якого вони обрали і якому довіряють.

У зв'язку із цим у сесійному залі відбулася перепалка між Довгим і пікетниками, тоді як депутатів у залі практично немає.

Представники пікетників називають дії секретаря Київради навмисним створенням абсурдної ситуації, коли люди, присутні в залі, не можуть висловитися й почути один одного.

Київрада все ще не розпочала розгляду порядку денного сесії, головними питаннями якої є прийняття до розгляду міського бюджету на 2009 рік і програми соціально-економічного розвитку міста.

Сьогодні вранці вiдбулося пiкетування мерiї Києва на знак протесту проти останнiх програм iз наповнення мiського бюджету, а також з вимогою пiдвищення зарплати.

Спiвробiтники мiлiцiї, якi забезпечували порядок бiля будiвлi КМДА, розповiли, що близько 12:00 бiля столичної мерiї перебували майже 10 тисяч учасникiв акцiї протесту.

Водночас прихильники мера Києва Леонiда Черновецького підігнали до будiвлi автомобiль iз гучномовцями й почали транслювати через них пiснi в його виконаннi. Інша група осiб намагалася перевернути цей автомобiль, але мiлiцiя запобiгла таким діям, повідомляють правоохоронці.

XS
SM
MD
LG