Доступність посилання

ТОП новини

У Партії регіонів вимагають звільнення Огризка


Голова парламентського комітету з питань правосуддя, представник Партії регіонів Сергій Ківалов ініціює відставку міністра закордонних справ Володимира Огризка.

За словами депутата, слова якого цитує його прес-служба, висловлені головою МЗС причини можливого оголошення посла Росії Віктора Черномирдіна персоною нон ґрата в Україні, є незрозумілими.

«Яке саме висловлювання на адресу України та її керівництва наш міністр вважає недружніми й недипломатичними?», – зазначив Ківалов.

Депутат наголосив, що Україна має укладений з Росією Договір про дружбу, співпрацю й партнерство, який зобов'язує утримуватися від будь-яких дій, спрямованих проти Росії.

«В індивідуальному порядку, мною вже спрямовані депутатські звертання до Президента й міністра закордонних справ. Якщо й цього разу реакції не буде, ми змушені будемо зареєструвати проект постанови Верховної Ради про звільнення Володимира Огризка з посади міністра закордонних справ», – додав Ківалов.

Водночас заступник лідера фракції Партії регіонів Ганна Герман заявила, що діяльність Володимира Огризка шкодить іміджу України.

«Я вважаю, що Огризко завдав уже чималої шкоди взагалі іміджу України, і його якісь дріб’язкові заяви, які можна було б якось виправдати у звичайний час, зараз, під час кризи, за такі речі треба знімати з роботи», – заявила депутат.

За словами Герман, заява МЗС України щодо посла Росії в Україні Віктора Черномирдіна є «незваженою та недружньою» і зараз не час звертати увагу «на якісь там дрібниці», а необхідно робити все для поліпшення українсько-російських відносин.

При цьому депутати-«регіонали» ніяк не коментували заяви самого Черномирдіна, які викликали таку реакцію МЗС України.

Вчора МЗС попередив Черномирдіна про можливість оголошення його персоною нон ґрата.

Черномирдіна запросили до МЗС України, де мiнiстр Огризко висловив протест щодо «недружнiх та вкрай недипломатичних оцiнок, коментарiв i висловлювань росiйського посла на адресу України та її керівництва».

Мiнiстр зазначив, що «такi дiї посла суперечать положенням Вiденської конвенцiї про дипломатичнi відносини, є грубим порушенням норм дипломатичної етики та мiжнародного права i несумiснi зi статусом керiвника дипломатичного представництва в країнi перебування».

XS
SM
MD
LG