Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко: Рекапiталiзацiя банкiв може початися наступного тижня


Кабiнет Мiнiстрiв України спiльно зі Свiтовим банком, Європейським банком реконструкцiї та розвитку, Мiжнародним валютним фондом та Нацiональним банком України розробив проект постанови щодо порядку рекапiталiзацiї комерцiйних банкiв.

«... Ми розробили сьогоднi проект постанови щодо порядку рекапiталiзацiї урядом комерцiйних банкiв з тим, щоб за рахунок цiєї рекапiталiзацiї придбати частину акцiй вiтчизняних приватних комерцiйних банкiв для покриття збиткiв банків», – повідомила прем’єр Юлія Тимошенко, вiдкриваючи засiдання уряду.

За її словами, це дасть змогу банкiвськiй системi країни «повернутися до нормальної роботи».

Крім того, як повідомила Тимошенко, ЄБРР спрямує для поповнення статутних капiталiв банкiв України 500 мільйонів євро.

А як повідомив перший віце-прем’єр Олександр Турчинов, у новому порядку рекапіталізації відсутня позиція, відповідно до якої «участь у капіталі банку можлива тільки шляхом фактично його націоналізації».

Він пояснив, що з метою більшої гнучкості системи участі держави в рекапіталізації банків вирішили, що не буде мінімального пакета, при якому держава може взяти участь у рекапіталізації.

«Тобто коли це, наприклад, потужний банк, коли йому потрібна локальна допомога, то держава може брати участь і на 10%, і взагалі не тільки простими, а й привілейованими акціями», – зазначив перший віце-прем'єр.

XS
SM
MD
LG