Доступність посилання

ТОП новини

Чорномирдін хоче спровокувати дипломатичний скандал? (Огляд преси)


Київ – В українсько-російських відносинах назріває дипломатичний скандал. Як інформує газета «День», пов’язано це з можливістю оголошення персоною нон-грата посла Російської Федерації в Україні Віктора Чорномирдіна. Він в не вельми коректній формі відгукнувся про українських керманичів. Дивуватися цьому не доводиться, зазначає далі видання, адже Чорномирдін не є кадровим дипломатом. І все ж журналісти припускають, що різкі вислови Віктора Степановича пояснюються й тим, що він «навмисно йде на загострення відносин, намагаючись завершити свою кар’єру, аби повернутись в Росію з певним іміджем». Заголовок публікації «Потрібно знизити «градус»!».

В цьому ж числі газета «День» називає повідомлення Нацбанку про різке зниження ВВП за січень найконкретнішим і найгіршим сигналом за останні півроку. Але чому про динаміку ВВП країна дізнається не від Держкомстату, а від Нацбанку? Відповідь на це запитання, на думку газетярів, здається ще небезпечнішою, ніж сама звістка. Виявляється, Держкомстат під натиском Кабміну вирішив приховувати реальну ситуацію. І повідомляти українцям лише квартальні дані. Докладніше про це інформує стаття «Чи висуне криза нову еліту?».

У Міносвіти України переконані, що зовнішнє тестування випускників шкіл викорінить корупцію в системі вищої освіти. З цим категорично не погоджуються «Київські відомості», які запевнюють, що корупціонери зможуть розробити нові схеми хабарів. Про це йдеться в матеріалі «Хабарники також готуються до тестів».

Ротація, що очікується найближчим часом у стінах Кабміну, буде супроводжуватися гучними розвінчаннями, стверджує газета «Вечірні вісті». В епіцентрі таких скандалів ризикує виявитися поки що чинний міністр транспорту і зв’язку Йосип Вінський, чиє прізвище неодноразово фігурувало у повідомленнях щодо сумнівних нововведень в очолюваному ним відомстві. Цього разу головний транспортник країни вирішив перевести обслуговування багатомільярдних рахунків Мінтрансу на єдиний банк. Докладніше про це розповідається в статті «Шерех купюр під стукіт коліс».

Банкам дозволили відбирати квартири боржників. Як інформує газета «Факти», Міністерство юстиції зняло свою заборону на вилучення без суду фінансовими установами нерухомості, що є в іпотечній заставі. Подробиці переповідаються в рубриці «Тихий жах!».

(Київ–Прага)
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG