Доступність посилання

ТОП новини

Рух «За Україну» хоче об’єднати зусилля громадян для захисту національних інтересів


Такий намір проголошено в маніфесті, ухваленому під час установчих зборів громадського руху в суботу в Києві.

«Наше завдання – щоб голос цих людей почули на всіх рівнях влади, щоб громадськість подолала натиск олігархії і чиновництва та повною мірою реалізувала потенціал соціальних змін. Усі, для кого світоглядні цінності важливіші за егоїстичні інтереси, можуть і повинні об’єднати свої зусилля. Ми готові бути представниками і помічниками громадянського суспільства у створенні кращої України», – мовиться в документі.

У маніфесті наголошується, що найбільша відповідальність за економічну кризу, «політичний розбрат і моральний занепад» в Україні лежить на політиках.

«Поки країна падає у прірву, вожді та вождішки, партії та партійки гризуться за владу і короткочасну популярність», – сказано в маніфесті.

У громадському русі також констатували, що Україна втратила шанс на модернізацію та системні реформи, які отримала після подій Помаранчевої революції.

«Цінності, які ми відстоюємо, вічні – Україна, її державність і народ. Ми усвідомлюємо, наскільки важливо зараз укріпити національну безпеку і захистити територіальну цілісність України», – зазначено в документі.

«Ми ініціюємо дії, спрямовані на захист національних інтересів України, звільнення і економічної, і соціальної ініціативи громадян від бюрократичних перешкод та корупції, і на модернізацію нашої країни», – сказано в маніфесті.

Для цього в громадському русі прагнуть об’єднати українців, для яких «поняття свободи і справедливості – не порожній звук, а національні інтереси важливіші за інтереси вождів, партійних та бізнес-груп».

Громадський рух «За Україну!» обрав своїм лідером депутата Верховної Ради, члена фракції Блоку «Наша Україна – Народна самооборона» В’ячеслава Кириленка.
XS
SM
MD
LG