Доступність посилання

ТОП новини

Міністр спорту Польщі: УЄФА готує «план Б» на Євро-2012


Союз європейських футбольних асоціацій може вирішити провести в Польщі більше матчів фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року через економічні та політичні проблеми в Україні – таку думку висловив міністр спорту Польщі Мірослав Джев’єцький на польському телеканалі новин TVN24.

За його словами, УЄФА зауважив проблеми в Україні в грудні минулого року і через це поінформував про можливість несиметричного розподілу проведення матчів між країнами.

Як сказав міністр, Польща має шість міст як повноцінних кандидатів приймати матчі. При цьому він запевнив, що всі ці шість міст зможуть вчасно підготуватися до проведення чемпіонату.

Водночас міністр відкинув чутки про можливість перенесення чемпіонату до Німеччини, зауваживши, що УЄФА найбільше зацікавлена провести Євро-2012 саме в Польщі та Україні.

Минулої середи президент УЄФА Мішель Платіні в інтерв’ю тому ж польському телеканалові TVN24 заявив, що жодного рішення про можливість несиметрично розподілити матчі Євро-2012 на шість польських і тільки два українські міста ще не ухвалено.

«Не треба вірити газетам… Є чотири стадіони в Польщі і чотири в Україні», – заявив тоді Платіні, підтверджуючи чинність первісних планів.

Раніше того ж дня польська Gazeta Wyborcza з посиланням на «джерело в УЄФА» повідомила, що матчі Євро-2012 можуть відбутися в шести польських і двох українських містах через те, що в Україні, крім Києва та Донецька, інші міста не зможуть вчасно й належним чином підготуватися до чемпіонату.

Але в принципі УЄФА припускає можливість нерівномірного розподілу матчів. Остаточне рішення мають ухвалити в травні.

XS
SM
MD
LG