Доступність посилання

ТОП новини

Словесний поєдинок президентів. «Несоціальний» бюджет столиці. (Огляд преси)


Київ – Газета «День» коментує перепалку між Леонідом Кравчуком та Віктором Ющенком. Так, на заклик першого Президента піти у відставку, Віктор Ющенко не стримався і назвав Леоніда Макаровича нафталіновим старим. Розповівши докладно про словесну дуель, експерт видання зазначає, що політики, зокрема, пан Кравчук, не повинні дозволяти втягувати себе в ситуативні, примітивні політичні ігрища. Зважаючи, що у суспільстві нині існує недовіра до усіх гілок влади, Кравчуку слід було б стояти над сутичкою. З іншими коментарями можна ознайомитися в статті «Вибори – не панацея».

Журналісти газети «Нова» проаналізували бюджет Києва на 2009 рік і дійшли висновку, що столиця житиме, голодуючи. Особливо вразили журналістів деякі статті бюджету. Зокрема, те, що на потреби дітей-сиріт місто виділяє 7 мільйонів гривень, тоді як на ремонт мерії 16 мільйонів. Газетярі прогнозують, що заборгованість із зарплати стане нормою. Докладніше прогнози газетярів у публікації «Київ на голодному пайку».

Газета «Голос України» пише про негативні явища в гірничо-металургійному комплексі України, які видання називає «техніко-економічним провалом». Однак цього досі не хотіли розуміти ні власники підприємств, ні вище керівництво країни, зазначає видання. І перші, і другі гадали, що свято позамежних цін триватиме вічно й треба кувати залізо, поки гаряче, а труднощі вирішувати в міру їх надходження. Але життя поставило все на своє місце. Парламентська газета друкує невтішний прогноз металургії в умовах різкого підвищення вартості енергоносіїв України та кризи світової економіки. Матеріал називається «Не панікувати і не намагатися підтримувати ГМК за рахунок інших галузей».

Як визначити надійність банку, не виходячи з дому? Про це розповідає експерт газети «Хрещатик». На його думку, варто спочатку проглянути всю інформацію в Інтернеті про обраний банк за останні три місяці, потім бажано з’ясувати, хто є його власником. Якщо за ним стоїть впливова фінансова група, банк виживе. З іншими порадами видання знайомить у статті «Довіряти банку чи ні».

Українські чорти – найвеселіші і найкрасивіші, переконує читачів газета «Київські відомості». Українцям вітчизняні біси біди не принесуть, хіба тільки напакостять. Приклад – гоголівський Вакула, який чорта осідлав і злітав у Петербург. А людей такі казки вчили і підбадьорювали, що мовляв, коли жити належним чином, то й чорта можна побороти. Заголовок статті «Мій лагідний і ніжний ... біс».

(Київ–Прага)
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG