Доступність посилання

ТОП новини

Перші особи радитимуться. Похолодання між Києвом та Москвою. Зміцнення гривні? (Огляд преси)


Київ – Сьогодні планується зустріч Президента Віктора Ющенка з прем’єром Юлією Тимошенко та спікером Володимиром Литвином. Як інформує газета «Факти», перші особи держави спробують розробити узгоджену позицію стосовно поновлення співробітництва з МВФ. З прогнозами того, наскільки ці плани матимуть успіх видання розповідає у статті «Віктор Ющенко: «Я думаю, у мене знайдуться аргументи, щоб переконати уряд».

У відносинах Москви і Києва знову намічається похолодання. Як пише газета «Вечірні вісті», «Газпром» не виключає можливості скорочення поставок газу Україні 8 березня, якщо за день до цього «Нафтогаз» не розрахується за отримане в лютому паливо. НАК терміново треба відшукати 400 млн. доларів. Бо наступного разу доведеться вносити аванс, наголошує видання.

Україна вперше від 2005 року заробила на продажу своїх товарів більше, аніж витратила на купівлю чужих. Чи вплине це позитивно на економіку держави з’ясовували «Ізвєстія» в Україні». Як зазначають експерти видання, позитивний торгівельний баланс - один із найголовніших параметрів, який дозволяє зміцнитись національній валюті. Докладніше про це інформується в статті «Гривня міцнішає».

Газета «Нова» інформує - щодня від онкологічних захворювань в Україні помирають майже 250 осіб. Кожен 50 мешканець держави – страждає від цієї недуги. В країні помирають 95% із 100% хворих на рак. Для порівняння: в США ця цифра не перевищує 5%. Видання пише, що право звичайного українця на отримання медичної допомоги порушується вже в стінах парламенту. Адже сфера медицини не користується популярністю у депутатів коли вони ділять бюджет. Водночас себе вони державною копійкою не обділяють. Скажімо, на стаціонарне лікування парламентаріїв та керівництва інших органів влади виділені 90 млн. грн.. Тоді як на забезпечення дітлахів, хворих на рак 40 млн. Це на 6 млн. грн.. менше, аніж торік. Однак у журналістів є сумніви, що і ця сума дійде до лікарень.

Уже більше трьох місяців українські водії їздять після введення нових штрафів. За інформацією Департаменту ДАІ МВС України, за цей час кількість аварій зменшилася на 40 відсотків. А от водії вважають, що відколи підняли штрафи за порушення, зросли й розміри хабарів. Докладніше про ситуацію на автошляхах розповідає газета «Голос України».

(Київ–Прага)
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG