Доступність посилання

ТОП новини

У БЮТ причиною вiдставки Огризка називають його «антиурядову полiтику»


Член фракцiї БЮТ Андрiй Портнов заявляє, що «антиурядова полiтика», яку здiйснював мiнiстр закордонних справ Володимир Огризко, призвела до його вiдставки.

«Потрiбно було думати, яким чином моделювати власну діяльність», – заявив Портнов.

За його словами, тепер парламент очiкуватиме вiд Президента нової кандидатури на посаду мiнiстра закордонних справ. При цьому депутат висловив сумнiв у тому, що яка-небудь iз кандидатур, запропонованих главою держави, буде пiдтримана Верховною Радою.

«Я думаю, що Президент сьогоднi має таку пiдтримку в парламентi, що жодна з його кандидатур сьогоднi не пройде», – сказав Портнов.

Водночас представник НУНС Анатолій Гриценко заявляє, що звільнення Володимира Огризка свідчить про відсутність єдності в коаліції.

«Ситуація показала, що насправді можуть бути будь-які несподівані голосування й щодо кадрових питань, і щодо змістовних законопроектів. Це дуже серйозна проблема», – сказав він.

Тим часом, депутат НУНС, лідер депутатської групи «За Україну!» В’ячеслав Кириленко назвав звільнення Огризка наслідком його незалежної політики щодо Росії.

«Рішення про звільнення Огризка прийняла особисто Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко, тому що в її фракції ніколи немає розбіжностей окремих груп і окремих депутатів. Якщо 49 депутатів від БЮТ проголосувало за звільнення міністра закордонних справ, значить на це було принципове й особисте рішення прем’єра», – також зазначив він.

А перший заступник лiдера фракцiї Партiї регiонiв Олександр Єфремов не виключив, що вслiд за вiдставкою мiнiстра закордонних справ в парламентi може бути ініційоване звільнення мiнiстра оборони Юрiя Єханурова.

Сьогодні Верховна Рада 250-ма голосами «за» висловилася за відставку Огризка з посади міністра закордонних справ.

Зокрема, за відставку голови МЗС голосували 174 народні депутати від фракції Партії регіонів, 49 – від БЮТ, 27 – від КПУ. Жодного голосу не дали НУНС і блок Литвина.

XS
SM
MD
LG