Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко в Парижі


Київ – Сьогодні Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко відвідає Париж. Там вона зустрінеться із Президентом Франції Ніколя Саркозі та Прем’єром Франсуа Фійоном.

Запрошення відвідати Париж Юлія Тимошенко отримала доволі давно. Зустріч Пані Тимошенко із французьким Президентом Ніколя Саркозі та Прем’єр Франсуа Фійоном відбудеться у Єлисейському палаці. Крім того, під час цього візиту Юлія Тимошенко зустрінеться також з міністром економіки, промисловості та зайнятості Франції Крістін Лагард.

Головною темою переговорів буде пошук шляхів виходу із фінансової кризи, каже в інтерв’ю Радіо Свобода член парламентського комітету у закордонних справах, бютівець Андрій Шкіль. А стосуватиметься це передовсім приходу в Україну французького капіталу.
«Україна відкрита до інвестиційних проектів Франції. Ми зацікавлені у приході відомих французьких брендів. Зокрема, це стосується будівництва залізничних доріг. Ми готові обговорювати, особливо на тлі Євро-2012, втілення проектів щодо будівництва реально швидкісних доріг. Це важливий аспект входження України до європейського, хоча б економічного простору», – сказав Радіо Свобода Андрій Шкіль.

Тимошенко спитає і про позику?

Очевидно, що під час зустрічі із Президентом Саркозі та Прем’єром Фійоном Юлія Тимошенко говоритиме про надання Україні грошової позики, зазначає заступник голови парламентського комітету у закордонних справах, регіонал Леонід Кожара.

«Франція один із лідерів Європейського Союзу. Країна з великими інвестиційними і кредитними ресурсами, один із головних вкладників до МВФ, зокрема, і у питаннях розвитку співробітництва у сфері кредитування та інвестицій», – сказав Леонід Кожара.

Реальні розмови – декларативний результат

Але очікувати чогось більшого, ніж просто декларації від нинішнього візиту Тимошенко до Франції не варто, вважає президент Центру європейських і трансатлантичних студій Олексій Коломієць. Це просто черговий офіціоз: «Більше, ніж технічні питання та декларації не варто очікувати від цієї зустрічі. Не думаю, що Саркозі оперував стратегічними категоріями [запрошуючи Тимошенко]. Навряд чи цей візит може додати якоїсь стратегічної ваги в першу чергу для самого Саркозі».

Що ж стосується кредитних перспектив, то, на думку Пана Коломійця, під час сьогоднішньої зустрічі конкретні рішення щодо цього навряд чи будуть ухвалені.

(Київ–Прага)
  • Зображення 16x9

    Тетяна Ярмощук

    Працюю на Радіо Свобода з 2005 року. Укладач та ведуча Ранкової Свободи, пишу на енергетичну та економічну тематику. 2006 року закінчила Інститут журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка. А у 2009-му – Інститут політичних наук. 

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG