Доступність посилання

ТОП новини

Бютівці незлюбили Огризка? Екологічна катастрофа? «Швидкі гроші» (Огляд преси)


Київ – Несподіване рішення членів парламентської фракції БЮТ відправити у відставку міністра закордонних справ Володимира Огризка коментують газети «Україна молода» та «День». Зокрема, «День» пише, що оскільки немає голосів для ротації в уряді, то бютівці вирішили у такий спосіб відправляти у відставку неугодних міністрів, а їхні обов’язки доручати лояльним першим заступникам. Заголовок статті «Тихий саботаж».

Газета «Україна молода» зауважує, що за відставку Володимира Огризка дали голоси люди, вельми близькі до Юлії Тимошенко. Зокрема, депутат Андрій Портнов не приховував тріумфу: він за відставку Огризка збирався голосувати від початку. Причиною такої нелюбові до відставленого міністра Портнов назвав «антиросійську» й «антиурядову» істерію, яку нібито «очолив Огризко». Тож хоч би що тепер казали БЮТівці, пише далі газета, відчистити біле вбрання лідерки від звинувачень у «промосковській орієнтації» їм буде важко. Публікація називається «Весна на кремлівській вулиці».

Майже 90% території України знаходиться під загрозою катастрофи. Як стверджує газета «Нова», десятки тон ракетного палива зберігаються у ржавих і розбитих контейнерах по всій країні і можуть спалахнути будь-якої миті. Майже катастрофічна ситуація сьогодні на Павлоградському хімічному заводі, що Дніпропетровщині. Держава вимагає ліквідувати загрозу, але коштів на це не дає. Докладніше з проблемою можна ознайомитись в статті «Не злетимо, так підсмажимось...».

Армія безробітних стрімко зростає, і вже незабаром може перевищити 2 мільйони осіб. І хоча ситуація доходить до стану колапсу, Служба зайнятості рапортує про свої успіхи і стабільність на ринку праці. Про це стверджує газета «Нова» у публікації «Розкішне безробіття».

В епоху фінансової кризи ломбарди отримали друге дихання, інформують «Ізвєстія» в Україні». Ще минулого року звертатися до ломбардів було не вигідно, а купувати речі – непрестижно. Однак зараз, коли банки потерпають від нестачі коштів, саме ломбарди взяли на себе функцію поставників швидких грошей. Докладніше про їхні умови співпраці з клієнтами оповідається в матеріалі «Повернення Гобсека» .

У 21 рік на Володимира Івасюка звалилася слава. Його «Червона рута» звучала повсюди – від Карпат до Владивостока, і навіть японці співали її українською мовою. Сьогодні знаному українському композитору, днями відзначеному званням Героя України, виповнилося б 60 років. Кореспондент газети «Факти» зустрівся із сестрою композитора Оксаною Івасюк. Інтерв’ю з нею видання друкує під рубрикою «Щоб пам’ятали».

(Київ–Прага)
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG