Доступність посилання

ТОП новини

У Харкові протестували проти дій банків, росту тарифів і невиплати зарплат


Близько тисячі людей під прапорами різних політичних сил та громадських організацій зібралися вранці на майдані Свободи.

Серед вимог протестувальників, що вийшли під прапорами Партії Регіонів, – відновити кредитування малого та середнього бізнесу, надати позичальникам відстрочки за кредитними платежами, запровадити мораторій та конфіскацію заставного майна банками, а також перевести валютні кредити в гривневі за курсом Національного банку на момент отримання кредиту.

До акції долучилися близько 800 водіїв, що приїхали на автомобілях, взятих в кредит, і за які, за їхніми словами, вони не можуть розрахуватись із банками.

Пікетувальники ухвалили відповідні звернення до Президента, Кабінету Міністрів, Верховної Ради та НБУ.

Паралельно відбувся мітинг проти підвищення комунальних тарифів, який провели прихильники КПУ. Із 1 березня в Харкові вдвічі подорожчала квартплата, відучора набули чинності нові тарифи на воду та водовідведення.

Ще одну акцію провели співробітники промислових гігантів Харкова. Робітники заводів імені Шевченка та імені Малишева вимагали сплатити борги з зарплати, які на цих підприємствах складають 4, 5 мільйона та 18 мільйонів гривень відповідно.

Загальна заборгованість із зарплати на підприємствах Харківщини, за інформацією Державного комітету статистики, – майже 127 мільйонів гривень.

До мітингувальників вийшов голова обласної ради Сергій Чернов. Він пообіцяв ініціювати скликання наради за участю представника Міністерства промислової політики.

XS
SM
MD
LG