Доступність посилання

ТОП новини

Наливайченко став головою СБУ


Валентин Наливайченко
Валентин Наливайченко

Верховна Рада затвердила Валентина Наливайченка на посаді голови Служби безпеки України.За таке рішення проголосували 230 народних депутатів. «За» голосували фракції БЮТ – 149 депутатів, НУНС – 61 та блоку Литвина – 20. Партія регіонів та комуністи не дали голосів за цю кандидатуру.

Вчора Президент Віктор Ющенко вкотре запропонував Верховній Раді призначити Валентина Наливайченка головою СБУ.

Він виконує обов’язки керівника відомства з 22 грудня 2006 року, коли парламент звiльнив Iгоря Дріжчаного.

На початку розгляду парламентом питання про призначення Валентина Наливайченка на посаду голови Служби безпеки України Голова Верховної Ради Володимир Литвин пояснив, що у зв’язку з тим, що це питання є кадровим, воно не вимагає внесення до порядку денного.

Зі свого боку, депутат від фракції Партії регіонів Григорій Смітюх висловився проти розгляду цього питання, посилаючись на відсутність у депутатів біографії кандидата на посаду.

А голова комітету з питань національної безпеки й оборони Анатолій Гриценко повідомив, що комітет рекомендує парламенту не підтримувати кандидатуру Наливайченка.

Парламент вирішив заслухати звіт Наливайченка

Верховна Рада заслухає звiт голови Служби безпеки Валентина Наливайченка про стан функціонування відомства 17 березня на засiданнi парламенту.

За вiдповiдну постанову сьогодні проголосували 233 народних депутатів iз 417 зареєстрованих у залi.

Крім того, парламент вирішив створити тимчасову спеціальну комісію з питань реформування СБУ і законодавчого забезпечення її роботи.

Також Верховна Рада рекомендує голові відомства терміново ініціювати перегляд рішень з кадрових питань про призначення керівного складу органів і підрозділів служби з метою приведення кадрового складу у відповідність із законодавством.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG