Доступність посилання

ТОП новини

Росію на «Євробаченні-2009» представлятиме українка з піснею «Мамо»


Стали відомі підсумки відбіркового конкурсу, який визначив російського представника на «Євробаченні-2009». Переможницею стала українська співачка Анастасія Приходько. Й співатиме вона українською мовою.

За Анастасію Приходько у фіналі російського відбору, який відбувся в ніч із суботи на неділю, проголосували 25% глядачів і шість членів професійного журі з 11.

За повідомленням NEWSru., голосування проходило в два етапи. Спочатку глядачі визначили трійку лідерів із 16 претендентів на перемогу шляхом телефонного і СМС-голосування.

Окрім Анастасії Приходько, яка виступила з піснею «Мамо», до трійки фіналістів увійшли співачка Валерія і група «Кватро», які набрали 14% і 12% голосів відповідно. Після чого професійне журі визначило лідера.
Перемога 21-річної української виконавиці викликала неоднозначну реакцію у російських професіоналів музичної індустрії, в тому числі в деяких членів журі.

«Журі вибирало між Приходько і Валерією, голоси розподілилися як шість проти п'яти на користь першої виконавиці», – сказав один із членів журі, продюсер Ігор Крутий і додав, що особисто він голосував за Валерію.

Цій же співачці свій голос віддав і продюсер Максим Фадєєв: «Я вважаю, що з трьох претендентів однозначна перевага була у Валерії як за професійними якостями, так і за її досвідом і поведінкою на сцені».
Продюсер співачки Валерії, виступ якої одержав високу оцінку майже половини членів журі, Йосип Пригожин вважає, що результати голосування необхідно опротестувати. При цьому він наголосив, що в нього «немає особистої образи» й він «не турбувався б, якби переміг хтось інший». «Треба зробити нові вибори й відправити на «Євробачення» іншу людину, оскільки пісня, виконана українською мовою, нічого спільного з Росією не має», – вважає співрозмовник агентства.

Разом із тим, продюсер співачки Костянтин Меладзе вважає, що участь його підопічної в «Євробаченні» «дуже правильна й своєчасна». «Для мене це величезна радість. Я за дружбу росіян, українців, грузин і всіх інших. У принципі, це дуже інтернаціональна пісня, оскільки музику написав грузин, співала українка, текст наполовину написала естонка», – сказав він. На його думку, такий вибір глядачів і журі – «це своєчасний сигнал, що реальна спорідненість душ наших народів існує».

Росія, будучи переможцем минулорічного конкурсу, автоматично проходить у фінал «Євробачення-2009», який відбудеться в СК «Олімпійський» 16 травня.

Переможець «Євробачення-2008» Діма Білан привітав Анастасію

Раніше Анастасія Приходько була дискваліфікована в Києві за те, що представила пісню Костянтина Меладзе «Все для тебе» російською мовою, тоді як за умовами організаторів композиція повинна була виконуватися українською або англійською.

Крім того, опоненти Анастасії Приходько стверджували, що її продюсер Олена Мозгова «користується адміністративним ресурсом».

ЗМІ зазначають, що Анастасія Приходько володіє красивим глибоким голосом, а в її репертуарі переважають фольклорні пісні мінорного звучання. Вона також сама пише музику.

Раніше Анастасія Приходько зайняла третє місце на міжнародному фестивалі пісні конкурсі в Болгарії. Вона закінчила музичне училище, грає на флейті, гітарі та фортепіано.

5 березня продюсер Олена Мозгова повідомила на прес-конференції, що Шевченківський районний суд Києва заборонив проводити фінал Національного відбору на участь у пісенному конкурсі «Євробачення-2009», який має відбутися 8 березня.

За словами Олени Мозгової, суд прийняв відповідну постанову на забезпечення позову конкурсантки Анастасії Приходько.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG