Доступність посилання

ТОП новини

Грузинську пісню «We Don't Wanna Put In» не допустили до «Євробачення-2009»


Європейський союз мовлення офіційно відмовив Грузії в участі в міжнародному пісенному конкурсі пісні «We Don't Wanna Put In».

Як повідомили в прес-службі союзу, у вівторок він офіційно поінформував грузинське громадське телебачення GPB про те, що слова пісні не відповідають правилам конкурсу.

Референтна група «Євробачення-2009» вирішила, що слова пісні не відповідають пункту 9 статті 4 правил, відповідно до якого жодна пісня, що може мати політичний підтекст, не повинна допускатися до участі в конкурсі.

У зв’язку з цим Референтна група конкурсу запропонувала грузинському телеканалу або переписати слова, або запропонувати нову пісню для участі у «Євробаченні».

Претензії до грузинської сторони раніше висловлювала Росія, оскільки вважала, що слова пісні можуть мати подвійний смисл, оскільки є співзвучними з прізвищем прем’єр-міністра Росії Володимира Путіна.

Текст пісні можна перекласти так: «Ми не хочемо втягуватися в негативний рух, це вбиває ритм, я намагаюся ввірватися в якесь диско сьогодні ввечері, натанцюватися з тобою...».

Водночас, його можна перекласти і як «ми не хочемо Путіна», що й викликало невдоволення в Росії.

Фінал «Євробачення-2009» відбудеться цього року в Москві 12-16 травня.
XS
SM
MD
LG