Доступність посилання

ТОП новини

Деклараційна кампанія-2009. Зменшується кількість вишів. (Огляд преси)


Київ – Деклараційна кампанія 2009 року наближається до кінця. Як нагадує газета «Сегодня», останній термін для подачі декларацій є 1 квітня. Про те, кому і за що потрібно звітувати перед державою в обов’язковому порядку, а кому варто «засвітитися» в податковій через особистий зиск видання розповідає у статті «Декларація-2009: кому вигідно?».

У цьому ж числі «Сегодня» радить клієнтам страхових компаній забути про виплати. Причина – неплатоспроможність страховиків, яким дозволено заморозити вклади. «Це необхідний крок, без якого стабілізувати ситуацію не вдасться», - виправдовуються представники страхових компаній. Заголовок публікації «Страховики не застраховані».

«Ізвєстія» в Україні» зібрали за круглим столом знаних російських і українських істориків, соціологів, економістів та політологів, щоб з’ясувати, за якими сценаріями розвиватимуться відносини України, Росії і Євросоюзу після другої «газової війни». Їхні прогнози видання друкує в матеріалі «Війна без переможців».

Сьогодні під впливом економічних обставин має знову поновитися миротворчий процес в середовищі політичної еліти, стверджує газета «День». Журналісти висловлюють жаль з приводу того, що перманентну політичну смуту активізує наближення виборчої кампанії, а процес пошуку спільних рішень – складна економічна ситуація. Яка з цих двох течій візьме гору? Про це газетярі розмірковують у статті «У пошуках балансу, або Чи потрібно Україні відкладати допомогу МВФ?».

Кабінет Міністрів України вніс зміни в правила дорожнього руху, істотно розширивши граничні рамки швидкісного режиму. Проте, експерти газети «Ділова столиця» побоюються, що за дозвіл їздити «без гальм» країні доведеться розплачуватися збільшеною кількістю ДТП. Адже їх головною причиною і зараз є саме недотримання швидкісного режиму. Докладніше про це розмірковується в статті «Прагнення швидкості».

Через зменшення кількості потенційних студентів, чиновники починають шукати способи позбавитися від непотрібних вишів. Уже зараз зрозуміло, що витримати міністерський «конкурс» зможуть далеко не всі навчальні заклади, не кажучи вже про їхні регіональні підрозділи. Більше про це розповідає тижневик «Ділова столиця» у публікації «Слабких не буде».

(Київ-Прага)
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG