Доступність посилання

ТОП новини

Віктор Бондар: перевірка Дніпропетровської держтелерадіокомпанії триватиме


Голова Дніпропетровської облдержадміністрації Віктор Бондар не збирається вживати заходів для призупинення фінансової перевірки обласної державної телерадіокомпанії. Про це посадовець заявив сьогодні на зустрічі з керівництвом телекомпанії і представниками декількох громадських організацій.

«Я цю перевірку зупиняти не буду, я хочу справді тепер об’єктивно побачити, які результати цієї перевірки щодо грошових коштів. Я попросив як розпорядник коштів обласного бюджету, куди кошти, які пройшли через облдержадміністрацію, пішли, яким чином відбулися процедури закупівлі обладнання», – зазначив Віктор Бондар.

За його інформацією, перевірку ефективності використання телекомпанією 5 мільйонів гривень, виділених із обласного бюджету на технічне оснащення, правоохоронці мали провести ще наприкінці минулого року, однак на прохання Віктора Бондаря її відтермінували.

А втім, генеральний директор телекомпанії Вікторія Шилова з таким трактуванням останніх подій навколо медіа не згодна. Дії міліції вона розцінює як тиск на медіа, організований Дніпропетровською облдержадміністрацією задля встановлення контролю над телеефіром.

На боці керівниці телекомпанії й кілька громадських організацій Дніпропетровська. Раніше вони підписали звернення до голови облдержадміністрації Віктора Бондаря з вимогою припинити тиск на колектив Дніпропетровської державної телерадіокомпанії, провели кілька акцій на захист телеканалу в Дніпропетровську й Києві.

Наприкінці лютого керівництво обласної телерадіокомпанії повідомило про те, що співробітники Управління державної служби боротьби з економічною злочинністю без жодних причин та пояснень опечатали склад компанії, де знаходиться телевізійне обладнання, необхідне для роботи журналістів та технічних працівників. У цьому вбачали «руку» голови облдержадміністрації, який, як зазначали співробітники телекомпанії, розпочав наступ на свободу слова в регіоні.

В облдержадміністрації ж усі звинувачення відкинули: за заявами про утиски свободи слова, кажуть там, прихований страх керівництва телекомпанії перед перевіркою ефективності використання бюджетних коштів.
XS
SM
MD
LG