Доступність посилання

ТОП новини

Україна – країна збіднілих олігархів. Зменшилися гривневі депозити. Лелеки повертаються. (Огляд преси)


Київ – Україна стала країною збіднілих олігархів. Рейтинг мільярдерів Forbes засвідчив значне падіння статків українців, що були в ньому. Як пише газета «Сегодня», для пересічного українця зловтішатися з цього навряд чи варто. Адже вітчизняні мільярдери, передусім, роботодавці. І чим менше коштують їхні підприємства, тим менше можливостей у них отримати інвестиції, відтак і менше можливостей створити нові робочі місця або бодай зберегти старі. З конкретними прізвищами олігархів та їхніми статками видання знайомить у статті «Їх лишилося четверо».

А тим часом уже повним ходом ідуть скорочення працівників у металургії, інформує газета «Вечірні вісті». Зокрема, на Алчевському металургійному комбінаті позбудуться роботи майже 20% працівників. Подробиці – в сьогоднішньому числі видання.

Лише за лютий гривневі вклади українців у банках скоротилися більш ніж на 5 млрд гривень. Пов’язано це не лише з недовірою до банківської системи, а й з погіршенням економічної ситуації в країні. У цих умовах люди віддають перевагу не заощадженням, а більше витрачають на споживання і на покриття раніше взятих на себе фінансових зобов’язань, в тому числі і повернення кредитів. Про це стверджує газета «Факти».

Газета «Діло» склала рейтинг банків за рівнем достатку капіталів. Видання пише, що навіть у цих непростих економічних умовах є фінансові установи, які не потребують збільшення коштів від акціонерів і не просять їх у держави. Найчастіше, це банки, яким збільшили капітал іноземні акціонери, або ті, хто не займався активною видачею ризикованих кредитів фізичним особам. Більше про ці банки розповідається в статті «Ознака надійності».

Газета «День» пише, що світова глобалізація призвела до того, що багато людей мають велику проблему із самоідентифікацією: не відчувають належності до жодної нації, втрачають відчуття свого коріння та роду. Але варто підняти голову вгору й подивитися на лелек, які щороку в березні повертаються з Африки в Україну, і можна багато чого зрозуміти про інстинкт рідного дому. Докладніше про це йдеться у статті «Інстинкт Батьківщини».

(Київ–Прага)
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG