Доступність посилання

ТОП новини

Івано-Франківськ вшанував кращих виробників «Тріумфом»


Івано-Франківськ – Попри фінансово-економічну кризу в Івано-Франківську не відмовилися від традиційного вшанування лідерів економічного прогресу. Хоча церемонія їх нагородження «Тріумф-2008», шоста за рахунком, цього року була скромнішою: без трьох номінацій і виступів столичних зірок. А за благодійність відзначене місто-партнер Ополє - за допомогу під час минулорічної повені.

Вареники, піца, налисники, «бендерики» (є такі млинці східної кухні, хоча дехто переконаний, що то назва на честь Бандери) – ці смачні вироби приватного підприємства «Карпати-Холод» відомі по всій області. Родина Шаламаїв розпочала бізнес дванадцять років тому з виготовлення морозива і торгівлі. Були часи, коли від виробництва доводилося відмовлятися. За сьогоднішньої кризи сподіваються вижити.

«Ми і виробляємо, і доставляємо. Працівників у нас 60. Ми ні одного не скоротили, всі працюють, просто трошки інтенсивність роботи зменшилась, відсотків на 20», – каже Іван Шаламай.
«Тріумф-2008». Івано-Франківськ 15 березня 2009 р.


Право вшанувати кращих

Приватне підприємство «Карпати-Холод» визнане кращим малим виробничим підприємством за минулий рік. Особливістю цьогорічної «бізнесової» номінації був саме акцент на виробництво, бо з цим пов'язані робочі місця.
При визначенні кращого закладу торгівлі перевага надавалася тим, хто співпрацює з місцевими підприємствами харчової галузі (а це 40% промисловості Івано-Франківська).

«Інвестицією-2008» названо ТзОВ «Українська побутова техніка», яке випускає відомі пральні машинки «Ардо» – інвестиція італійської фірми «Мерлоні».

Вшанування лідерів економічного прогресу «Тріумф» започатковане шість років тому, при попередньому мерові Івано-Франківська. Нова влада від доброї ідеї не відмовилася. Як не збирається відмовлятися і тепер, під час кризи, – каже міський голова Віктор Анушкевичус.

«Саме завдяки нашим підприємствам, нашій економіці, її зростанню можливе розв'язання всіх тих проблемних питань, які є в Івано-Франківську. За підсумками 2008 року за десятьма параметрами, які характеризують темпи економічного зростання, ми найкращі серед восьми міст західного регіону. Не враховувати це і не відзначити лідерів нашої економіки було б несправедливо», – зазначив міський голова Віктор Анушкевичус.

«Ротація» номінацій

Справа не лише у кришталевій чаші з «тріумфним» надписом. За словами міського голови, це й імідж підприємства та керівника, це досвід кращих, це і рекламна підтримка. Перемога в номінації може присуджуватися лише раз.

«Тріумф-2008» включав 10 номінацій. Серед них вперше – «Краще енергоефективне підприємство». А відмовилися від номінацій «Кращий платник податків» (бо нещодавно відбулося таке нагородження на форумі бізнесу і влади) і «Кращий банк» – на прохання фінансових установ, яким через кризу не до свят.

А голова громадського об'єднання «Наше місто» Андрій Микитин каже, що варто було б ввести ще одну номінацію: «Ця номінація заслуговує і на перше, і на друге, і на третє місце – це «Наш український заробітчанин», адже він є головним інвестором. На жаль, ми не дуже про них пам’ятаємо і для них нема таких програм».

Благодійність поза конкурсом

З трьох претендентів у кожній номінації переможців оголошували на святі в обласному муздрамтеатрі. А от володаря кришталевого «Тріумфу» в позаконкурсній номінації «Благодійник року» було названо наперед – це польське місто Ополє, з яким співпрацює Івано-Франківськ. Для ліквідації наслідків минулорічної повені воно надало 1 млн. злотих (це більше 2 млн. грн.). Нагороду отримав президент Ополє Ричард Зембачинськи.

«Наша поміч була сплатою боргу, коли 11 років тому у нас в Польщі була повінь. Це слід розглядати як знак міжнародної солідарності. Ми повинні нести поміч, а не відбирати нагороди», – сказав Ричард Зембачинські.

Якщо на попередні церемонії «Тріумфу» до Івано-Франківська запрошували відомих артистів: Руслану, Олександра Пономарьова, Катю Бужинську, то тепер виступали тільки місцеві. Тож видатки на свято були менші.

(Івано-Франківськ–Київ–Прага)
  • Зображення 16x9

    Галина Добош

    Радіо Свобода співпрацюю з 2007 року. Власкор по Івано-Франківській області. Закінчила факультет журналістики Львівського національного університету імені Івана Франка.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG