Доступність посилання

ТОП новини

Ющенко звернеться до КСУ з приводу слідчих комісій


Президент Віктор Ющенко має намір звернутися до Конституційного Суду з проханням визначити конституційність закону «Про тимчасові слідчі комісії, спеціальні слідчі комісії та тимчасову слідчу комісію Верховної Ради».

Про це на засіданні погоджувальної ради лідерів фракцій парламенту заявив спікер Володимир Литвин, посилаючись на лист від Президента.

За словами Литвина, Ющенко вважає цей закон таким, що не відповідає Конституції. А у зв’язку з тим, що парламент подолав вето на цей закон, Глава держави повертає його до Верховної Ради без підпису.

«Зважаючи на невiдповiднiсть закону нормам Конституцiї, створення ним передумов для порушення конституційних прав i свобод громадянина, не можу прийняти його до виконання… Повідомляю, що після набуття чинності закону маю намір оскаржити його в Конституційному Суді України», – зачитав Литвин лист Ющенка.

При цьому спікер доручив апарату Верховної Ради підготувати закон до опублікування з його підписом.

Парламент подолав вето Президента на закон про комісії на початку цього місяця. При цьому депутати не підтримали жодної з 19 пропозицій Ющенка до закону.

Зокрема, вказаний документ передбачає утворення тимчасової слідчої комісії Верховної Ради для розслідування обставин здійснення Президентом України державної зради або іншого злочину.

Передбачається, що ця комісія наділяється надзвичайно широкими повноваженнями, в тому числі передбаченими Кримінально-процесуальним кодексом України для органів досудового слідства.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG