Доступність посилання

ТОП новини

Романтичне весілля на балконі Джульєтти


Рим – Усе в житті має свою ціну, навіть романтизм у стилі Ромео і Джульєтти. Новина з італійської Верони цікава насамперед для наречених: відтепер церемонію одруження можна влаштувати у будинку Джульєтти. Але для цього треба трохи розкошелитися.

У період фінансової кризи чому б не заробити на коханні? Щоб розписатися у древньому будинку XIII століття, який називають помешканням шекспірівської героїні, наречені з міста Верони мають заплатити 600 євро. На сто євро дорожче це обійдеться молодятам з іншого міста Італії.

Офіційно освідчитися у коханні на балконі Джульєтти зможуть і іноземні пари. Їхні витрати будуть ще більшими: для наречених з країн Євросоюзу – 800 євро, і тисячу євро мають викласти громадяни з-поза меж євроспільноти.
На подвір’ї біля будинку Джульєтти


Тарифи затвердила міська рада, започаткувавши проект «Одружися зі мною у Вероні». Власті дозволили проводити шлюбні урочистості і в деяких інших історичних палацах. Ініціатива покликана зробити Верону світовою столицею одружень, щось схоже на американський Лас-Вегас. Сподіваються, що проект дасть новий подих розвитку туризму в регіоні.

Недорого і недешево

Молода італійська пара на подвір’ї біля будинку Джульєтти сприйняла новину з гумором. «Одружитися під цим балконом? Лише у сподіванні, що він не рухне і не позначить таким чином кінець самого шлюбу», – сказав юнак Марко. Його наречена на заманливу пропозицію чиновників поки що не піддається і пояснила чому: «Та ні, я надаю перевагу традиційній церемонії у церкві».

Ціни за послуги більшість італійців називають прийнятними, адже нині вінчання у престижному соборі, кажуть, коштує не менше.

Як повідомляє місцева преса, у чергу вже вишикувалися американські і японські туристи. Власне, від них комуна Верони отримала ідею проведення шлюбних церемоній в античних будинках міста. А британці нагадують, що трагічна історія кохання Ромео і Джульєтти – передусім творіння їхнього великого земляка, драматурга Вільяма Шекспіра, і тому натякають на знижки.

(Рим–Київ–Прага)

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG