Доступність посилання

ТОП новини

Чому Наливайченко потеплішав до Тимошенко? Які банки в Україні найнадійніші? (Огляд преси)


Київ – Українців приваблюють радикальні ідеології, стверджують «Ізвестія» в Україні». Перемога націоналістичної, як пише видання, «Свободи» Олега Тягнибока на виборах в Тернопільську облраду – тривожний знак для «мегапартій»: в умовах кризи виборець віддає перевагу радикальним партіям. Однак експерти видання переконують, що в масштабах країни ця тенденція не спрацює. Заголовок матеріалу – «Тест для мегапартій».

Результати виборів на Тернопільщині можуть зіграти вирішальну роль і під час президентсько-парламентського марафону, зауважує газета «День». Перший і ключовий аргумент видання наводить такий: розбрат Президента і Прем’єра дає унікальний шанс, у тому числі й маргінальним політичним силам, не докладаючи жодних зусиль, нарощувати електоральні м’язи. Навіщо, питається, лідерові Партії регіонів пропонувати програму боротьби з економічною кризою, якщо розчаровані у владі українці й без усіляких альтернативних програм проголосують за так звану опозицію в особі Партії регіонів? Докладніше з аргументами «День» знайомить у статті «Старанна праця на користь опонентів».

Газета «Сегодня» називає вчорашній виступ голови СБУ Валентина Наливайченка в парламенті несподіваним. У статті «Наливайченко потеплішав до Юлії Тимошенко» видання наголошує на певних реверансах у бік Прем’єра. Що б це могло означати? Невже Наливайченко вже за Юлію Тимошенко? – непокоїться видання.

Подібні запитання виникли і у журналістів газети «Нова», які очікували від голови СБУ різкішої критики на адресу уряду. Газетярі припускають, що бютівці зробили послугу Валентинові Наливайченку, призначивши його головою СБУ – тим самим заручившись, що Служба безпеки (в особі її керівника) не буде «наїжджати» на Кабмін і Юлію Тимошенко. Тепер настала черга Наливайченка, зазначає газета.

Газета «Діло» за допомогою фінансових аналітиків визначила двадцять найнадійніших банків України. З них, як зазначає видання, 16 повністю або частково належать іноземних акціонерам. До першої трійки ввійшли: Ощадбанк України, Укрексімбанк та російський дочірній банк Ощадбанку Росії.

(Київ – Прага)
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG