Доступність посилання

ТОП новини

JazzFest «Єдність» – старт київської джазової весни


Київ – Традиційно у березні з Міжнародного джаз-фестивалю «Єдність» до Києва приходить джазова весна. Цього року всупереч кризі та холодній погоді на джазовому фестивалі свою майстерність і темперамент продемонстрували виконавці з кількох європейських держав.

Фестиваль «Єдність» насправді поєднав стилі, особливості виконання і темпераменти музикантів з України, Німеччини, Литви, Росії. Уже традиційно організатори фестивалю запрошують і молодих виконавців, і «асів джазу». Засновник і незмінний керівник фестивалю «Єдність» киянин Сергій Грабар пояснює: це політика «Єдності», щоб поєднати представників різних країн та поколінь.

«Родзинка нашого фестивалю – український колектив JT Fresh, дуже цікава Дара Навроцька. Також «Європейська академія джазу», це оркестр, там сплав молодості і професійної солідності», – розповідає Грабар.

Відомий український джазмен Олексій Коган має інший погляд: «Не треба шукати родзинок на фестивалі, бо фестиваль – це така інституція. Коли кожен обирає «ласий шматочок» для себе. Це є традиція, це є культура, це є школа».

За словами Когана, про рівень фестивалю свідчить, окрім високопрофесійних виконавців та гарної організації, і той факт, що «Єдність» включено до реєстру європейських джазових фестивалів. А отже, Україна гідно представляє себе у джазовому просторі Європи, каже він.

(Київ – Прага)

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG