Доступність посилання

ТОП новини

Ющенко поїхав із державним вiзитом до Чехiї


Як повiдомили в прес-службi Президента України, актуальнiсть дводенного вiзиту Вiктора Ющенка зумовлена головуванням Чехiї в Євросоюзi в першiй половинi цього року, а також пiдготовкою до iнавгурацiйного самiту «Схiдного партнерства», який вiдбудеться 7 травня в Празi.

Мета вiзиту – активiзувати дiалог мiж Україною та Чехiєю, забезпечити полiтичну i практичну пiдтримку iнтеграцiї України в Євросоюз i розробити алгоритм спiльних дiй для зближення енергетичної полiтики України i ЄС.

Під час перебування в Чехії Віктор Ющенко зустрiнеться зi своїм чеським колегою Вацлавом Клаусом. Президенти проведуть зустрiч віч-на-віч, пiсля чого вiдбудуться українсько-чеськi переговори в розширеному складi пiд головуванням голів держав.

Пiсля завершення переговорiв планується пiдписання угоди мiж мiнiстерствами оборони країн про стратегiчнi авiацiйнi перевезення.

Президент України вiдвiдає парламент i зустрiнеться з керiвником Сенату Чехiї Пршемислом Соботкою, проведе зустрiч з прем’єром Чехiї Мiреком Тополанеком і зустрінеться з мером Праги Павелом Бемом.

Завтра Президент Ющенко повернеться до Києва.
XS
SM
MD
LG