Доступність посилання

ТОП новини

До Севастополя прибув американський військовий корабель


Американський фрегат Klakring (FFG-42) проходить повз пікет проросійських активістів
Американський фрегат Klakring (FFG-42) проходить повз пікет проросійських активістів

Севастополь – До Севастополя прибув ракетний фрегат Військово-морських сил США «Клакрінґ». Американський корабель зайшов із візитом доброї волі і пробуде у Севастопольському порту два дні.

Безпеку американському кораблеві гарантував спецпідрозділ українського флоту

Візит фрегата ВМС США «Клакрінґ» – перший цього року захід до Севастополя корабля країни-члена НАТО, хоча у Севастополі працюють і працювали групи натовських експертів у різних сферах, зокрема, військовій.

Американський корабель увійшов до Чорного моря 19 березня і спершу відвідав Варну (Болгарія). Після Севастополя він піде до Батумі (Грузія).

У Севастополі американський корабель перебуватиме в рамках українсько-американської угоди про військову співпрацю.

Під час візиту планується традиційна програма: вранці відбудеться зустріч командира корабля з командуванням ВМС України та керівниками міста Севастополя, екскурсії для американських моряків Севастополем і до Ялти. Крім того, планується футбольний матч та спортивні змагання у Севастопольському військово-морському інституті.

Під час антиамериканського пікету спалили муляж прапора США


У четвер, можливо, після відбуття з Криму американського фрегата на одному з українських кораблів проведуть невеликі військові тренування.

Проросійські сили протестують

Лідер фракції Блоку Наталії Вітренко у Севастопольській міськраді Євген Дубовик ще у понеділок заявив, що прогресивні соціалісти збираються пікетувати Морський вокзал, де причалює американський фрегат. Це ж саме планують і представники інших проросійських сил у Криму. Поблизу Севастопольської бухти вже майорять російські державні прапори й «андріївські» військо-морські прапори.

Учасниця пікету

Із джерел в українських спецслужбах стало відомо, що російська військова розвідка передала проросійським активістам особисті дані американських моряків, які прибувають до Севастополя, зокрема, адреси електронної пошти і номери супутникових телефонів, за якими можна додзвонитись на корабель.

За інформацією на севастопольському інтернет-форумі, проросійські активісти заявляють, що впродовж вівторка закидали моряків США електронними листами та дзвінками.

(Севастополь – Прага – Київ)

  • Зображення 16x9

    Володимир Притула

    Кримський журналіст. Співпрацюю з Радіо Свобода з 1990 року. Керівник проєкту Радіо Свобода «Крим.Реалії» з березня 2014 року. В грудні 2014-го був змушений покинути півострів. Заслужений журналіст України.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG