Доступність посилання

ТОП новини

Затримали директора Львівського автобусного заводу


Прокуратура Львова порушила кримінальну справу щодо директора ЛАЗу Сергія Челяпіна за статтею – навмисна невиплата зарплати працівникам в сумі понад 4 мільйони гривень і навмисне ухиляння службовими особами підприємства від сплати страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування.

Відтак, зазначають у прокуратурі, до Пенсійного фонду не надійшло більше, ніж 4 мільйони 800 тисяч гривень. Стаття, за якою порушена справа, передбачає позбавлення волі від 5 до 10 років.

Слідство у кримінальній справі триває. Челяпіна затримали на 3 доби. Суд повинен розглянути обрання йому запобіжного заходу.


Сергій Челяпін обіймає посаду директора з 1 жовтня 2008 року.

Львівський автобусний завод у 2001 році продали російському бізнесмену Ігорю Чуркіну (його брат Олег Чуркін купив «Чорноморський суднобудівний завод»). Львівський автомобільний завод перейменували на ЗАТ «Завод комунального транспорту».


Працівники підприємства вимагають від уряду та Президента повернути завод у державну власність. На ЛАЗі працюють 1300 людей, але в лютому почалося скорочення.

XS
SM
MD
LG