Доступність посилання

ТОП новини

Партія регіонів у Львові агітувала на джипах


Мітинг прихильників Партії Регіонів у Львові
Мітинг прихильників Партії Регіонів у Львові

Львів – Близько однієї тисячі осіб зібралися в п’ятницю у Львові біля пам’ятника В’ячеславові Чорноволу на мітинг, організований Партією регіонів. Як заявили львівські регіонали, вибори на Тернопільщині, де ця політична сила здобула 4 місце, додали їм упевненості, і вони активізують свою діяльність у західних областях.

Акція протесту «Кризі – стоп! Владу геть!» привернула увагу львів’ян дорогими іномарками, на яких були прикріплені прапори Партії регіонів. Агітаційний автопробіг із 250 престижних машин створив ще й затор у місті. Адже автомобілі їздили колонами.

Під час мітингу прихильники регіоналів тримали як партійні прапори, так і численні акуратно написані плакати: «Владо – перестань ганьбити Україну», «Пенсіонере! Сплати комунальні послуги і помри! Зупинимо новітній геноцид українського народу».

Львів’яни зневірились у всіх політиках


Великий кошик квітів до підніжжя пам’ятника засновникові Народного Руху України В’ячеславові Чорноволу, перегляд фрагменту виступу лідера Партії регіонів Віктора Януковича про кризу в державі, інфляцію та безробіття, виступи місцевих регіоналів – такий сценарій акції протесту.

Агітаційний автопробіг Партії Регіонів
За нею спостерігали переважно молоді люди не лише зі Львова, але й Золочева. Дехто зізнався, що не міг відмовитись від участі в мітингу, бо від цього залежить його робота, а хтось висловлював симпатію регіоналам.

– Я не партійна, просто хотіла сказати, що робиться. Мені хочеться, щоб хтось зайнявся освітою. Вже стільки розчарувань.

– Говориться про те, що треба щось змінити. Може, вони це зможуть зробити.

– Вони правду говорять, а я просто розчарувався у Ющенку і його владі.


Партія регіонів на Львівщині працює погано


Голова Львівської обласної організації Партії регіонів, народний депутат Петро Писарчук зауважив, що політична сила, яку він представляє, є проукраїнською, а після тернопільської перемоги регіонали почулись упевненіше у західних областях. На останніх виборах у парламент регіонали на Львівщині набрали 4 відсотки.

«Погано ми працюємо в західних областях. Те, що люди нас не підтримують, – це наша вина», – зауважив Петро Писарчук. Тому місцевий осередок Партії регіонів посилює свою діяльність на Львівщині.

Однак, за словами львівського політолога Юрія Шведи, регіонали в Галичині «максимум наберуть 10 відсотків голосів. «Радикально нічого не зміниться. Чимало людей тут підтримають нові проекти національно-демократичного спрямування», – каже політолог.

Адже мешканці західних областей, як правило, підтримують на виборах політичні сили національного спрямування, а Партія регіонів, зазначає Юрій Швед, не є такою силою. Бо, в іншому випадку, втратить своїх виборців на сході.

(Львів – Київ – Прага)
  • Зображення 16x9

    Галина Терещук

    В ефірі Радіо Свобода – з 2000 року. Закінчила факультет журналістики Львівського національного університету імені Франка. Маю досвід роботи на телебаченні і в газеті.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG