Доступність посилання

ТОП новини

Хамід Карзай висловив згоду зі стратегією Обами щодо Афганістану


Виступаючи в Гаазі на одноденній конференції міністрів закордонних справ з 90 країн і чільних представників світових організацій, присвяченій майбутньому Афганістану, президент цієї країни заявив: «Нас всіх надихають підходи США при президентові Обамі і ми сподіваємося, що Сполучені Штати знову будуть на чолі у боротьбі з тими викликами, які перед нами виникають. Я також упевнений, що під лідерством Обами активізуються всі наші союзники в Європі та в інших регіонах».

Держсекретар США під час свого виступу в Гаазі закликала до примирення з талібами, які готові відмовитися від екстремізму.

«Ми також повинні підтримати уряд Афганістану в його намаганнях відокремити від екстремістських сил в Аль-Каїді а Талібані тих, хто приєднався до них не за переконаннями, а з відчаю. Така ситуація у більшості з воюючих на боці Талібану. Якщо вони бажають відмовитися від насильства і покінчити з Аль-Каїдою та підкоритися конституції – їм необхідно запропонувати гідну форму примирення і повернення до мирного життя», - сказала Гілларі Клінтон.

Заступник міністра закордонних справ Ірану Мохаммад Ахундзаде, який також брав участь у конференції, позитивно оцінив цивільні зусилля в регіоні, однак розкритикував плани США з нарощування в Афганістані воєнних сил і заявив, що цей крок лише погіршить ситуацію.

У конференції з питань Афганістану взяла участь і Україна, її делегацію очолив тимчасовий виконувач обов’язків міністра закордонних справ Володимир Хандогій.

XS
SM
MD
LG