Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко назвала блокування парламенту «змовою Ющенка i Януковича»


БЮТ виступає категорично проти проведення дострокових парламентських виборів і не допустить реалізації такого сценарію, заявила Прем’єр-мiнiстр Юлiя Тимошенко.

За її словами, блокування Партiєю регiонiв роботи парламенту є домовленiстю лiдера опозицiї Вiктора Януковича i Президента Вiктора Ющенка про проведення дострокових виборiв парламенту.

«У мене є підозра, що може бути створене «підприємство з обмеженою відповідальністю» за принципом: ми блокуємо, а ти оголосиш дострокові вибори указом», – сказала Тимошенко.

Як зазначила прем’єр, жодних пiдстав проводити позачерговi парламентськi вибори нині немає.

Тимошенко наголосила, що дiї Партiї регiонiв свiдчать про вузькi iнтереси та спрямованi на те, щоб отримати перемогу на президентських i парламентських виборах.

Водночас прем’єр запевнила, що БЮТ вiдкритий для спiвпрацi з Партiєю регiонiв для вживання антикризових заходiв.

«Ми як фракцiя БЮТ, завжди допоможемо їм у цiй роботi, i тому менi образливо, що вони так роблять (блокують парламент)», – сказала Тимошенко.

Сьогодні вранці Партія регіонів заблокувала трибуну і президію парламенту, а також склала графік чергування депутатів у сесійному залі.

ПР вимагає термінового внесення Кабінетом Міністрів на розгляд парламенту комплексної антикризової програми зі змінами до державного бюджету на 2009 рік, а також вимагає відставки влади.


XS
SM
MD
LG