Доступність посилання

ТОП новини

«Нафтогаз» вчасно розрахується з «Газпромом» – прем’єр


Нацiональна акцiонерна компанiя «Нафтогаз України» вчасно та в повному обсязi сплатить росiйському «Газпрому» за природний газ, поставлений в березнi, повiдомила Прем’єр-мiнiстр Юлiя Тимошенко.

«Із 1 сiчня розрахунки за газ йдуть вчасно i в повному обсязi... За березень так само розрахунки будуть проведенi так, як передбачено контрактом», – сказала вона.

Коментуючи критику росiйської сторони щодо планiв України з модернiзацiї та реконструкцiї газотранспортної системи, погоджених з Євросоюзом, Тимошенко повiдомила, що мiнiстр палива та енергетики Юрiй Продан та в. о. голови НАКу Iгор Дiденко наразi проводять усi необхiднi консультацiї з цього питання зi своїми колегами в Мiненерго Росiї та «Газпромi».

«Це вiдкритий варiант спiвпрацi. Ми готовi працювати з усiма, хто запропонує найкращий варiант за мiнiмальними цiнами iз найвищою якiстю», – пояснила позицiю Києва прем’єр.

При цьому вона ще раз наголосила, що модернiзацiя не призведе до змiни державної власностi на ГТС.

Тим часом у прес-центрi «Нафтогазу» не змогли повiдомити про поточний стан платежiв за березень, проте також запевнили, що вони будуть здiйсненi «своєчасно та в повному обсязi».

«Нафтогаз України» має розраховуватися за поставлений газ до сьомого числа мiсяця, наступного за мiсяцем постачання, iнакше набуде чинностi умова угоди про подальшу закупiвлю газу лише за передоплатою.
XS
SM
MD
LG