Доступність посилання

ТОП новини

Чому Партія регіонів блокує парламентську трибуну? (Огляд преси)


Київ – Партія регіонів так і не запропонувала свій антикризовий проект, проте знову заблокувала трибуну. А сьогодні погрожує вивести народ на вулицю. Як пише газета «День», все це робиться для того, щоб надати можливість Президенту розпустити Верховну Раду. Хоча, як зазначає видання, й самі регіонали розуміють, що цей сценарій неможливий. А щодо всіх маніфестацій із привезеними людьми й блокуванням трибун, то все це шумові ефекти, що дозволяють не займатися серйозними програмними речами, а імітувати любов до населення. Про це газета стверджує в статті «Девальвація опозиції».

У цьому ж числі журналісти «Дня» не приховують здивування, як такі далеко не бідні народні депутати, яких уже називають не інакше, як олігархами, проголосували за постанову, згідно з якою Верховна Рада доручила відзначити 90-річницю утворення комсомолу України. Ну як можуть капіталісти поминати добрим словом організацію, яка свого часу допомагала реалізовувати політику «відняти й поділити»? Про ймовірні припущення йдеться в матеріалі «Парламент вирішив відсвяткувати річницю комсомолу за наші гроші».

Журналісти газети «Сегодня» дізнавалися у Партії регіонів, чому вони блокують трибуну парламенту. Там їм неофіційно зізналися, що у такий спосіб вони сподіваються, що Віктор Ющенко таки розпустить Верховну Раду. Більше того, саме голосування за наближення президентських виборів повинне поквапити Президента, щоб встигнути до 25 квітня. «Або указ найближчим часом, або ми зосередимося на виборах Президента», – наголосили газетярам в Партії регіонів. Заголовок статті «Регіони»: друга атака на владу».

Лідер фракції Блоку Литвина в парламенті Ігор Шаров розповідає в газеті «Діло», хто буде кандидатом від Блоку на посаду Президента і скільки місць їм запропонували в уряді. Зокрема, «литвинівці» відмовилися від двох посад віце-прем’єр-міністрів і трьох міністерських крісел. Чому - розповідає матеріал «Комунікатор Литвина».

Газета «Вечірній Київ» пише, що, декларуючи наміри вирішити проблеми з використанням генетично-модифікованих організмів в Україні, влада ухвалює рішення, які, здебільшого, викликають запитання, а не дають на них відповіді. Більше з проблемою ГМО видання знайомить у матеріалі «Трансгенні ігри».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG