Доступність посилання

ТОП новини

В Ужгороді через перебої з водопостачанням можуть припинити навчання


Без якісної води життя - не життя...
Без якісної води життя - не життя...

Ужгород – Тут щодня на кілька годин вимикають воду. Населення обурене, хоча і є найбільшим боржником за цю послугу. У міському «Водоканалі» кажуть, що їх позбавляють електрики через борги. У міській санепідемстанції вже попередили: якщо й надалі так триватиме, то доведеться закрити школи та дитячі садочки.

Ужгородка Світлана щомісяця платить за водопостачання й зараз обурена тим, що води немає. Каже, до її квартири вода надходить за графіком, а зараз, через обмеження у водопостачанні, взагалі отримує це благо цивілізації ледь не три чи чотири години на добу. Коли вперше помітила відімкнення, одразу звернулася до комунального підприємства «Водоканал міста Ужгорода».

«Попереджень ніяких не було. Ми подзвонили у «Водоканал». Мені диспетчер відповіла: ми відключили воду, бо економимо електроенергію. А до котрої години не буде води, запитала я. «До кінця місяця точно так і буде, як воно зараз є, а потім буде видно», – розповіла Світлана.

СЕС хоче закрити школи та садочки


В обласному центрі Закарпаття щодня з 11 по 14 годину водопостачання таки відсутнє. У міській санепідемстанції з цього приводу вже б’ють тривогу, кажуть, що без води дитсадки та школи працювати просто не можуть. Розповідає головний лікар Ужгородської СЕС Василь Петричко: «Однозначно, це негативно відіб’ється на санітарно-епідемічній ситуації Ужгорода. Бо позбавляють води не лише житлові будинки, що також, певна річ, не є нормальним. Відмикають також дитячі садочки, школи, заклади громадського харчування. Ця ситуація не є нормальною, і ми її наразі вивчаємо. І якщо буде потреба в тім, припиниться навчальний процес».

Водоканал проситиме про поступову ліквідацію заборгованості

У міському «Водоканалі» проблеми з водопостачанням пояснюють замкнутим колом боргів. Директор підприємства Юрій Омеляненко каже, призупиняти водопостачання змушені через заборгованість за спожиту електроенергію. На сьогодні борг перед електриками сягнув 5 мільйонів гривень.

«Якщо підприємство розрахується за спожиту електроенергію в березні стовідсотково, то будемо розмовляти з «Закарпаттяобленерго» про відстрочку», – каже Юрій Омеляненко.

Керівництво «Водоканалу» каже, проблем би не було, якби споживачі вчасно платили. А їхній борг лише за цей рік – півтора мільйона гривень, саме тільки населення заборгувало понад 900 тисяч. Вихід із ситуації наразі знайшли: уклали угоду з київською фірмою, юристи якої займатимуться вибиванням з ужгородців боргів.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG