Доступність посилання

ТОП новини

«Регіони» хотіли зупинити кризу, змінивши владу


Під час мітингу Партії регіонів на майдані Незалежності в Києві 3 квітня 2009 року
Під час мітингу Партії регіонів на майдані Незалежності в Києві 3 квітня 2009 року
У п’ятницю в Києві відбулась акція протесту «Змінимо владу – зупинимо кризу!», яку влаштувала Партія регіонів.

Акція розпочалася мітингами біля будівель Верховної Ради, Кабінету Міністрів та Секретаріату Президента. Потім її учасники зійшлися на майдан Незалежності, де виступили лідер Партії регіонів Віктор Янукович та інші її провідні члени – народні депутати, мери міст, керівники органів місцевого самоврядування.

Під час свого виступу Янукович заявив, що Партія регіонів не має наміру надалі проводити акції протесту з вимогою відставки чинної влади до 14 квітня.

«Я хочу закликати український народ – дати шанс до 14 числа прийняти антикризову програму, а потім зробити висновок. Ми зробимо перерву в цих акціях. Ми, якщо треба, готові підставити своє плече допомоги», – сказав лідер Партії регіонів.

Він наголосив, що 14 квітня має намір знову звернутися до українського народу.

Партія регіонів вимагає від уряду подати на розгляд парламенту дієву антикризову програму або піти у відставку.

Депутати від Партії регіонів у четвер протягом дня і в п’ятницю до кінця засідань за регламентом о 14-й годині блокували парламент із такою вимогою; засідання Верховної Ради в ці дні так і не відбулися.

У демонстрації, організованій Партією регіонів на майдані Незалежності в Києві, за оцінками західних агентств, узяли участь до 20 тисяч осіб.

У департаменті зв’язків з громадськістю Міністерства внутрішніх справ України кількість демонстрантів оцінили в 7–8 тисяч.

А організатори акції в Партії регіонів стверджують, що на мітинг прийшли 40–50 тисяч їхніх прихильників.

За даними київської міліції, учасники акції в основному прибули зі східних регіонів України. Це, переважно, молодь і люди пенсійного віку.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG